Turcul care a provocat ACCIDENTUL de autocar din judetul Braila va fi cercetat in LIBERTATE

Soferul turc care a provocat accidentul de autocar din localitatea Baldovinesti, judetul Braila, soldat cu decesul a trei persoane cu varste cuprinse intre sase si 15 ani si ranirea altor 27, va fi cercetat in libertate, instanta respingand propunerea procurorilor de arestare preventiva a acestuia.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Braila, Camelia Bucur, Judecatoria Braila a respins, vineri seara, propunerea procurorilor de arestare preventiva a soferului.

Astfel, soferul, retinut initial sub acuzatiile de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, va fi cercetat in libertate

In prezent, la Spitalul Judetean de Urgenta Braila mai este internata o femeie ranita in accidentul de la Baldovinesti, ea neputand fi transportata in Republica Moldova, alaturi de celelalte persoane, din cauza starii de sanatate.

CITESTE SI: BRAILA: Soferul turc ce a provocat ACCIDENTUL de autocar in care au MURIT 3 persoane a fost RETINUT

Autocarul, inmatriculat in Turcia, facea curse regulate pe ruta Istanbul-Bucuresti-Chisinau si s-a rasturnat, miercuri dimineata, pe DN 2B (E 87), la Baldovinesti, in apropierea orasului Braila. In autocar se aflau 38 de persoane, dintre care 34 de cetateni moldoveni, iar cei doi soferi sunt turci.

Conform politistilor, accidentul s-a produs intr-o curba usoara la stanga, in conditiile in care in zona ploua torential, iar soferul nu ar fi schimbat directia de mers in curba, ci ar fi mers inainte, lovind doua indicatoare rutiere, dupa care autocarul s-a rasturnat in sant.

CITESTE SI: BRAILA: Un AUTOCAR s-a RASTURNAT. Un adult si DOI COPII au MURIT, 29 de PERSOANE sunt GRAV RANITE. UPDATE

In urma accidentului, trei persoane au decedat, fiind vorba despre un baiat de 14 si o fata de 15 ani, frate si sora, si despre un baiat de sase ani. De asemenea, alte 27 de persoane au fost ranite, 15 fiind internate in spital.

 Sursa foto digi24