TURISMUL DE CROAZIERA: Cat te costa O SAPTAMANA de rasfat pe Marea Mediterana

Turismul de croaziera este inca o necunoscuta pentru majoritatea romanilor, insa acest tip de vacanta este din ce in ce mai accesibil, cu preturi ce pornesc de la 300 de euro de persoana. Anul trecut, peste 7 mii de romani au ales turismul de croaziera.

Turistii romani prefera croazierele din Marea Mediterana, in zona Greciei, Italiei, Spaniei, dar si traseele care includ Riviera Franceza, Tarile Baltice ori cele Nordice, informeaza stiri.tvr.ro. Valoarea medie a unui astfel de pachet turistic este de 400-500 de euro pentru o saptamana, la care se adauga in jur de 200 de euro, contravaloarea transportului cu avionul pana la portul de imbarcare.

In 2013, 21 de milioane de turisti din intreaga lume au ales acest tip de sejur, pentru care au cheltuit in jur de 32 de miliarde de euro.

Citeste si: TOPUL celor mai VIZITATE TARI din LUME. Vezi pe ce loc se situeaza ROMANIA

Roma, Venetia sau Barcelona sunt porturile in care acosteaza cel mai des navele de croaziera. Odata ce turistul a pasit pe un astfel de vas, a doua oara va alege ceva si mai luxos, mai scrie sursa citata. Spre exemplu, de anul viitor, va circula in Europa, direct din Marea Caraibelor, cea mai mare nava de pasageri din lume, care poate transporta 5800 de pasageri.

Agentiile de la noi incep deja sa vanda bilete pentru aceasta minune a marii.

Romania nu se poate lauda insa ca face bani din turismul de croaziera. Porturile de la noi nu au posibilitatea sa primeasca nave mari, iar navele mai mici opteaza pentru alte destinatii.

Anul trecut, aproape 160 de mii de turisti straini au mers in croaziere pe Dunare. Au cheltuit 16 milioane de euro in Romania. Nu vin mai multi pentru ca tara noastra nu a investit in agrement, iar in lipsa autostrazilor, turistii ar pierde prea mult timp pe drum pana la obiectivele de interes.

Sursa foto: theluxtraveller.com