TURISTI americani, JUDECATI in Coreea de Nord pentru actiuni OSTILE

Doi TURISTI americani ARESTATI in aprilie in Coreea de Nord urmeaza sa fie judecati pentru mai multe capete de acuzare, inclusiv “comiterea unor actiuni ostile”, a anuntat luni agentia nord-coreeana KCNA.

Suspiciunile privind comiterea unor “actiuni ostile” de catre Matthew Miller Todd si Jeffrey Edward Fowle au fost confirmate cu dovezi si marturiile lor, potrivit KCNA.

Citeste si: TURISM IN COREEA DE NORD: OCCIDENTALII POT VIZITA SINUIJU CU 150 EURO PE ZI

Jeffrey Edwards Fowle a intrat pe teritoriul nord-coreean la 29 aprilie si a fost ARESTAT la scurt timp dupa aceea pentru ca a lasat o biblie la hotel, potrivit autoritatilor. El ar fi incalcat in acest fel conditiile acordarii vizei.

Matthew Todd Miller, in varsta de 24 de ani, a fost ARESTAT tot in aprilie, dupa ce si-a rupt viza si a cerut azil politic in aceasta dinastie stalinista.

Trei americani sunt DETINUTI in total in Coreea de Nord. Al treilea este Kenneth Bae, un american de origine coreeana arestat in 2012 si condimat la 15 ani de inchisoare pentru ca a incercat, potrivit justitiei nord-coreene sa rastoarne regimul.

Potrivit Phenianului, Kenneth Bae este un crestin evanghelist trimis in China in perioada 2006-2012 cu scopul de a crea “baze ale unui complot”.

Citeste si: BUCURIE PENTRU NORD-COREENI. LIDERUL KIM JONG-UN CONSTRUIESTE O STATIUNE PE LITORAL

Eforturile depuse de catre Statele Unite pentru a obtine eliberarea lui Kenneth Bae, trimis intr-un lagar dupa ce a fost spitalizat timp de mai multe luni, au esuat pana in prezent.

Sursa foto: obiectiv.info