TURISTI BLOCATI IN TELESCAUN LA BUNLOC, JUDETUL BRASOV

Sapte persoane au ramas blocate, miercuri dupa-amiaza, in telescaunul de la Bunloc din judetul Brasov. Oamenii stau blocati in telescaun de aproximativ o ora, la o inaltime de aproximativ 4-5 metri. Oamenii au primit niste paturi pentru a face fata temperaturilor extrem de scazute de minus 20 de grade Celsius. Este vorba de patru barbati si trei femei, aflati in patru scaune consecutive.

UPDATE: S-a inceput deja coborarea turistilor blocati in telescaun. Acestia au stat circ 50 de minute blocati in telescaun. La coborare, turistii primesc ingrijiri medicale, daca este cazul, precum si paturi si bauturi calde. Operatiunea de salvare a celor sapte turisti ar putea dura si 2 ore.

Raed Arafat, secretar de stat in MAI, a declarat: “Am vorbit cu ISU Brasov, au fost aduse forte de la Pompieri, SMURD, JAndarmerie si Salvamont. Acum l fata locului a ajuns si SALVAMONT si exista o distanta pe partie de aproximativ 800 de metri, deja sa avansat spre persoanele din cele 4 telescaune. O sa inceapa operatiunea de salvare, nu e prima data cand sunt evacuati pe franghie. Operatiunea va dura intre doua ore, doua ore jumate, depinde”.

La statia de plecare a telescaunului se pare ca exista un singur angajat. Zapada in zona masoara circa 40 de cm.