TURNEU BEIJING: SIMONA HALEP a DEFILAT cu JELENA OSTAPENKO si va deveni noul NUMAR 1 MONDIAL – REZUMAT VIDEO

Simona Halep a castigat semfinala disputata sambata dimineata la Beijing cu Jelena Ostapenko si a urcat, in premiera, pe prima pozitie a clasamentului WTA.

UPDATE 3: “Este un moment extrem de emotionant, nu credeam sa mai traiesc asemenea momente. Simona e mare, e extraordinara. Este foarte important si maret pentru ea si tenisul romanesc. Am auzit de ea cand avea 14 ani, fiind in Romania, in trecere, cand Florenta Mihai m-a rugat sa trec pe la terenul ei, sa bat mingea cu fetele, cu Halep, cu Irina Begu si Andreea Mitu. Mi-am dat seama ca era cea mai talentata. Cand a castigat Roland Garros la juniori am estimat potentialul ei la primele zece din lume. Am avut o viziune, ca sa spun asa, si am dorit sa lucrez alaturi de ea.  Simona a avut multa presiune pana acum, va trebui sa munceasca mai mult pentru a se mentine acolo, dar din punct de vedere psihologic va fi mai usor pentru ea. Va fi eliberata de aceasta presiune care a fost pe capul ei in ultimii trei ani. A jucat acum cu multa luciditate, iar dupa ce a invins-o pe Sarapova s-a eliberat complet. E bine ca s-a intamplat acest lucru la un astfel de turneu, nu la un Grand Slam”, a declarat Virginia Ruzici, managerul Simonei Halep, la postul de televiziune Digisport.

Ruzici a mentionat ca nu se afla in China alaturi de Halep, dar va merge la Turneul Campioanelor de la Singapore. “De un manager nu este nevoie in fiecare turneu. Pot sa-mi fac treaba si de mai departe. Voi fi alaturi de ea la Singapore”.

UPDATE 2: Reactii din presa internationala:

“Simona Halep isi ia revansa in fata Jelenei Ostapenko, dupa finala pierduta la Roland Garros, si ajunge pe primul loc in clasamentul WTA. Halep devine a 25-a lidera din istoria WTA si prima romanca care ajunge pe acest loc” – WTA.

“Simona Halep a facut un meci perfect sambata dimineata si a fost vizibil emotionata la sfarsitul meciului. Nu numai ca a ajuns in finala la Beijing, dar a urcat si pe primul loc in ierarhia WTA” – L’Equipe.

“A irosit cateva ocazii, dar momentul ei a venit in sfarsit. Simona Halep va fi, incepand de luni, noul lider mondial in clasamentul WTA” – Eurosport.

“Halep ii fura numarul 1 lui Garbine. Regimul lui Muguruza in fruntea clasamentului WTA se va incheia luni, zi in care Simona va deveni cel de-al 25-lea lider din istoria WTA. Romanca a profitat de retragerea Muguruzei si a ajuns in finala la Beijing, asigurandu-si primul loc. Muguruza si Halep se vor duela pentru primul loc din nou, la Turneul Campioanelor” – Marca.

“A treia oara (de fapt a 4-a oara – n.red.) cu noroc pentru Simona Halep. O va detrona luni pe Garbine Muguruza, dupa ce a invins-o pe Jelena Ostapenko si a ajuns in finala la Beijing” – Daily Mail.

UPDATE 1: Vizibil emotionata, SIMONA HALEP a multumit fanilor din China, unde spune ca “am avut meciuri senzationale”. “Este uimitor ca sunt numarul 1 mondial, va multumesc pentru sprijinul din aceasta saptamana. Cred ca e pentru prima oara cand plang pe teren. Multumesc China, am avut meciuri senzationale aici. Am reusit s-o inving pe Maria Sharapova si acum am ajuns numarul 1 WTA”, a spus Simona Halep dupa victoria cu Jelena Ostapenko.

“Este ziua mea speciala. Vreau sa le multumesc apropiatilor, parintilor si familiei, lui Andrei, lui Darren, care e acasa. Va multumesc inca odata”, a conchis Simona Halep.

STIRE INITIALA

6-2, 6-4 a fost scorul semifinalei cu Jelena Ostapenko, dupa un joc extrem de frumos si solid din partea reprezentantei noastre. Simona Halep a inceput extrem de hotarata partida cu letona care i-a refuzat in iunie Grand Slam-ul mult asteptat de la Roland Garros si, spre deosebire de Paris, a fost mult mai agresiva.

6-2 a fost in primul set, unul dominat de tenismena in varsta de 26 de ani. Setul doi a inceput mai echilibrat, iar diferenta s-a facut la 4-4, cand Simona a facut break-ul, iar apoi a incheiat meciul intr-un stil de mare campioana, cu un game la 0.

Simona Halep s-a calificat astfel in finala Openului Chinei, dar mult mai importat e ca o depaseste in clasamentul WTA pe Garbine Muguruza si devine prima jucatoare de tenis din Romania care reuseste sa fie lidera mondiala in clasamentul rezervat fetelor. A fost pentru a patra oara cand Simona Halep a jucat cu locul 1 WTA pe masa, dupa Roland Garros, Wimbledon si Cincinnati.

In finala de duminica, Simona Halep o va intalni pe castigatoarea celei de-a doua semifinale, in care se intalnesc Petra Kvitova si Caroline Garcia. Pentru calificarea in finala de la Beijing, Simona Halep va primi 636.300 de dolari si 650 de puncte WTA. Castigatoarea competitiei va primi 1,27 milioane de dolari si 1.000 de puncte WTA.

Sursa foto:sport