TURNEU BEIJING: SIMONA HALEP a facut INSTRUCTIE cu DARIA KASATKINA si s-a calificat in SEMIFINALE

Simona Halep s-a calificat in premiera, vineri dimineata, in semifinalele turneului Premier Mandatory de la Beijing in stil de mare campioana, cu o victorie categorica in fata Dariei Kasatkina (34 WTA). Halep s-a impus la capatul unei partide in care a predat o adevarata lectie de tenis scor 6-2, 6-1.

Simona Halep a intalnit-o pe jucatoarea din Rusia la ceva mai mult de o saptamana dupa ce Daria Kasatkina o umilise la Wuhan. Jocul a fost unul fara istoric. Avand in fata o adversara incapabila sa loveasca puternic, Simona Halep a castigat incredere cu fiecare minge jucata.

Campioana din Romania a plimbat-o pe Daria Kasatkina pe tot terenul si acest lucru a contat in finalul setului doi, atunci cand jucatoarea din Rusia, epuizata, a renuntat sa mai alerge dupa unele mingi.

In concluzie, putem afirma ca Simona Halep a jucat perfect din punct de vedere tactic: si-a impus stilul de joc, s-a deplasat incredibil, a fost agresiva (backhandul in lung de linie a fost la cote inalte) si nu i-a lasat nicio sansa Dariei Kasatkina, cea care o depasea cu lejeritate cu doar cateva zile in urma. Pentru Simona Halep urmeaza, in semifinalele de la Openul Chinei, un duel cu invingatoarea partidei dintre Jelena Ostapenko si Sorana Cirstea.

Statistica partidei dintre Simona Halep si Daria Kasatkina:

Asi: 1-0
Duble greseli: 1-6
Puncte castigate cu primul serviciu: 62%-40%
Puncte castigate cu al doilea serviciu: 54%-22%
Puncte de break salvate: 60%-22%
Puncte de break castigate: 7/9 vs 2/5
Lovituri castigatoare: 19-6
Erori nefortate: 21-33
Total puncte castigate: 63-38
Durata meci: 1h 9 min.

Pentru parcursul de pana acum, Simona Halep va primi un cec in valoare de 310.455 de dolari si 390 de puncte WTA in ierarhia de simplu.

Sursa foto: sport