Turneu Madrid. Simona Halep obține o victorie categorică împotriva Johannei Konta

Simona Halep, locul 3 WTA, s-a calificat, marți, în turul III al turneului de la Madrid, după ce a trecut de Johanna Konta, locul 46 WTA, scor 7-5, 6-1. Halep va juca în turul următor cu slovaca Viktoria Kuzmova, locul 45 WTA, care a trecut în runda precedentă de Carla Suarez Navarro, scor 6-4, 7-6.

Konta a început cu un ritm alert, şi-a făcut frumos punctele, şi-a impus jocul care îi place, cu schimburi scurte, cu lovituri puternice, sub unghiuri cât mai deschise şi cu “un-doi-uri” la serviciu, combinaţia ei preferată, notează news.ro. Ea nu a ezitat să vină la fileu sau să apeleze la lovitura scurtă.

Totul în spatele unui serviciu impecabil, ce nu prea a lăsat loc de un retur acceptabil. Halep a cedat iniţial sub agresivitatea adversarei, nu a reuşit să o atragă în schimburile lungi, iar serviciul ei a fost bine returnat de Konta. Sportivei din Marea Britanie îi place de multe ori să fie scoasă din teren cu o lovitură cu unghi larg, pentru că poate să răspundă de acolo cu o lovitură imparabilă, mai ales cu dreapta.

În aceste condiţii, Halep a schimbat jocul plat cu unul cu mingi mai înalte, trimise mai adânc în terenul advers, mai central. Împinsă în spetele terenului, Konta nu a mai dirijat tirul atât de eficient, şi-a pierdut precizia, iar Halep a reintrat în meci, care s-a echilibrat. În plus, serviciul Johannei Konta s-a dereglat chiar în momentele în care avea nevoie de el cel mai mult. Odată scăpată din dificilul început şi mai ales în setul al doilea, Halep a preluat cu siguranţă “frâiele” partidei şi nu le-a lăsat din mână până la final.

Simona Halep a câştigat doar o minge în primele trei ghemuri în care rivala a servit. În schimb, românca şi-a făcut serviciul cu dificultate, chiar şi l-a pierdut în ghemul al treilea şi Konta s-a desprins la 3-1, apoi la 4-2. Fostul lider WTA a schimbat apoi tactica, a reuşit să o scoată din zona de confort pe sportiva britanică şi a câştigat trei ghemuri la rând, cu break la 3-4.

La 5-4, Simona Halep a avut 15-40 pe serviciul adversarei. Însă acesta a servit excelent din nou şi le-a anulat, egalând la 5. Halep a câştigat greu ghemul de 6-5, după ce a condus cu 40-15 şi a salvat apoi trei mingi de break. A urmat un alt ghem lung, pe serviciul britanicei, care a condus cu 40-0. Fără dublă greşeală până atunci, Konta a comis două, iar Halep a închis setul la cincea mingea avută, scor 7-5, după o oră de joc.

Evoluţia atât de bine articulată a Johannei Konta din debutul meciului s-a evaporat definitiv în setul al doilea. Nimic nu i-a mai ieşit jucătoarei britanice, în timp ce Simona Halep a jucat din ce în ce mai bine şi a făcut 4-0 în vreo 15 minute, cedând doar două puncte. A urmat o relaxare în jocul sportivei române, iar Konta a reuşit un rebreak, de 4-1. Finalul a fost al jucătoarei mai bune şi mai inteligente, care s-a impus cu 6-1, după un meci o oră şi 29 de minute.

Calificarea în optimi este recompensată la Madrid cu un premiu de 80.620 de euro şi cu 120 de puncte WTA. Simona Halep a câştigat în 2017 şi 2016 turneul organziat de Ion Ţiriac, iar anul trecut a ajuns în sferturi.

Sursa foto: sport