Turneu Shenzen: Simona Halep a câștigat semifinala românească și s-a calificat în finală

Simona Halep a învins-o, vineri, cu 6-1, 6-4, pe Irina-Camelia Begu, și s-a calificat în finala turneului de la Shenzhen.

Determinată şi agresivă, Halep şi-a continuat evoluţiile de nivel ridicat în acest început de an. Ea a fost mai precisă, mai mobilă şi mai eficientă decât adversara ei. Begu a avut momente bune în acest meci, dar a fost lipsită de constanţă, greşind uneori mingi uşoare. Cele două românce au oferit un meci cu schimburi lungi de mingi, echilibrat pe alocuri şi cu câteva puncte spectaculoase.

Semifinala românească de la Shenzen s-a încheiat după o oră şi 29 de minute de joc. Aceasta fost a şasea victorie a Simonei Halep în partidele cu Irina Begu, din tot atâtea întâlniri.

În finală, Halep va întâlni câștigătoarea partidei dintre Maria Sharapova, locul 59 WTA, și Katerina Siniakova, deținătoarea trofeului. Cu ambele românca are palmares negativ.

Anul acesta, calificarea în finala de simplu este recompensată cu un cec în valoare de 81.251 de dolari şi cu 180 de puncte WTA. Câştigătoarea turneului va primi 163.260 de dolari şi 280 de puncte WTA.

Simona Halep a câştigat Shenzhen Open la simplu în 2015.

Sursa foto: sport