Turneu WTA Madrid. Simona Halep s-a calificat în finală după ce s-a dezlănțuit în decisiv! Declarații

Simona Halep s-a calificat, vineri, pentru a patra oară în finala de la Madrid (Premier Mandatory), iar dacă va ridica sâmbătă trofeul deasupra capului va reveni pe locul 1 în lume începând de săptămâna viitoare.  Simona Halep a arătat împotriva arțăgoasei Belinda Bencic că este una dintre cele mai bune jucătoare din lume pe zgură, 6-2, 6-7(2), 6-0.

”Mă simt puțin obosită, meciul a fost intens. Ea a jucat extrem de rapid. După ce am pierdut setul secund, m-am liniștit și am vrut să deschid terenul mai mult, sa fiu mai agresivă. Stătusem mult în spatele terenului și mi-am dat seama că nu puteam domina meciul de acolo

Am dat tot ce am avut mai bun, sunt foarte motivată la acest turneu, de fiecare dată joc bine la Madrid. Nu sunt la 100%, dar e din ce în ce mai bine de la zi la zi. Sunt foarte fericită de modul în care am jucat.

O finală este diferită, va trebui să mă concentrez, la fel cum am făcut-o toată săptămâna. Voi da maximum să câștig un nou trofeu aici, dar nu pun presiune pe mine”, a declarat Simona Halep la finalul partidei.

Finala turneului de la Madrid va avea loc sâmbătă. Adversara Simonei va fi câștigătoarea dintre americanca Sloane Stephens (8 WTA) și olandeza Kiki Bertens (7 WTA).

Pentru calificarea în finală, Simona Halep va primi 608.700 de euro şi 650 de puncte WTA. Câştigătoarea trofeului va primi 1.202.520 de euro şi 1.000 de puncte WTA.

Simona Halep a câştigat în 2017 şi 2016 turneul organziat de Ion Ţiriac, iar anul trecut a ajuns tot în sferturi (a fost eliminată de Karolina Pliskova).
În 2014, Halep a jucat prima finală la Madrid Open, una pierdută în faţa rusoaicei Maria Sharapova.

Citește și: TURNEU WTA MADRID. SIMONA HALEP S-A CALIFICAT ÎN SEMIFINALE DUPĂ O VICTORIE MUNCITĂ

Mutua Madrid Open se dispută pe zgură în perioada 4-11 mai, este de categorie Premier Mandatory, la start pe tabloul principal se află 64 de jucătoare, directorul competiției este Feliciano Lopez, iar premiile sunt în valoare totală de $7,021,128.

Sursa foto: WTA