Turneu WTA Miami. Revenire spectaculoasă pentru Simona Halep care s-a calificat în turul III

Simona Halep (locul 3 WTA) s-a calificat, în noaptea de joi spre vineri, în turul III al turneului Premier Mandatory, după o revenire spectaculoasă în fața franțuzoaicei Caroline Garcia (locul 51 WTA).

Simona Halep a învins-o pe Caroline Garcia cu scorul de 3-6, 6-4, 6-0. Simona Halep va întâlni în turul III pe învingătoarea disputei dintre Anastasija Sevastova (57 WTA) și Cori Gauff (36 WTA).

Simona Halep a revenit de la scorul de 6-3, 3-1 în favoarea Carolinei Garcia și a reușit să facă față și durerii (a cerut un timeout medical acuzând probleme la umărul drept). Românca a câștigat ultimele opt game-uri ale partidei.

Grație calificării în turul III al turneului de la Miami, Simona Halep şi-a asigurat un premiu de 26.000 de dolari şi 65 de puncte în clasamentul WTA.Turneul Premier Mandatory de la Miami (23 martie – 3 aprilie) face parte din categoria WTA 1000 și are premii totale în valoare de $3.260.190. Competiția se dispută pe hard, iar la start pe tabloul principal au fost prezente 128 de jucătoare.

Organizatorii turneului de la Miami au fost nevoiţi să scadă premiile, în condiţiile în care şi încasările se anunţă mult mai mici. Vor avea acces la meciuri un maximum de 750 de spectatori zilnic. De asemenea, sumele din sponsorizări şi televizare sunt mai mici decât în 2019. Învingătorii din acest an vor primi câte 300.110 dolari. Ediţia din 2020 a turneului din Florida a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus.

În prima rundă a turneului, Caroline Garcia a trecut, în turul I, de Mihaela Buzărnescu, scor 6-1, 6-2. Sorana Cîrstea poate ajunge și ea în turul 3, dacă trece de Anett Kotaveit.

Sursa foto: sport