Turneu WTA Roma. Simona Halep o învinge superb pe Maria Sharapova și se califică în finală

Turneu WTA Roma. Simona Halep, liderul mondial, vs Maria Sharapova (40 WTA), câștigătoare a cinci titluri de Grand Slam, se întâlnesc în semifinalele turneului Premier 5 din capitala Italiei. Rusoaica are 7-1 la întâlnirile directe, însă la ultima confruntare Halep i-a aplicat o corecție Sharapovei: 6-2, 6-2, la Beijing, în 2017.

Update 2: “A fost un meci intens, ma bucur ca am castigat si ca am luptat pana la ultima minge. Cu Svitolina voi incerca sa-mi fac jocul, ma astept la o partida dificila. Este o finala, dar voi incerca sa dau tot ce am mai bun pentru a castig”, a spus Simona dupa meci.

Update: Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Roma! În semifinala cu Maria Sharapova, Halep a predat o lecție de tenis. Chiar dacă a pierdut primul set, 4-6, Halep s-a distrat în cel de-al doilea, pe care l-a câștigat cu 6-1. În cel de-al treilea, liderul mondial s-a impus cu 6-4.

Meciul cu Șarapova a fost presărat cu momente mai puțin sportive. Halep s-a certat cu arbitrul de scaun și a fost huiduită de public, în primul set. În cel de-al doilea, a apelat la sfaturile antrenorului Darren Cahill (min.58 al înregistrării), căruia i-a spus că Șarapova o omoară.”De la început, mă omoară cu forehandul. Încerc să servesc, dar nu îmi iese. Parcă mie-e frică să servesc. E imposibil. Trebuie să mă motivez”, i-a spus Simona antrenorului său.

“Nu-ţi fie frică! Ea taie unghiurile, pune presiune pe tine. Stai bine pe fundul terenului. Game-urile la retur au fost grozave, ai lovit superb cu forehand-ul. Încearcă mai multe lovituri cu backhand-ul. Joacă la serviciu aşa cum joci şi la retur”, au fost indicaţiile australianului.

În timpul time-out-ului a avut loc şi un moment tensionat între cei doi. Simona l-a întrerupt pe Cahill în timp ce acesta dădea indicaţii, dar reacţia lui Darren a fost promptă. “Simona, mă asculţi ce spun? Mă asculţi?”, a spus australianul, după ce Halep dădea impresia că tactica impusă de antrenor nu ar da roade împotriva rusoaicei.

Între setul 2 și 3, Șarapova a apelat la binecunoscuta-i pauză de baie, lungă de aproape 10 minute.

În ultimul act, Simona Halep o va întâlni pe Elina Svitolina. Este finala cu numărul 30 pentru Simona Halep în circuitul profesionist și a doua consecutivă la Roma.

Știre inițială

Partida  dintre Halep şi Sharapova se va disputa pe arena centrală. Confruntarea dintre cele două jucătoare va avea loc sâmbătă, după ora 18:00, putând fi urmărită în direct la Digi Sport 2.

Palmares direct Simona Halep vs Maria Sharapova:

2017, Beijing: 6-2, 6-2 pentru Halep

2017, US Open: 6-4, 4-6, 6-3 pentru Sharapova

2015, Turneul Campioanelor: 6-4, 6-4 pentru Sharapova

2014, Cincinnati: 3-6, 6-4, 6-4 pentru Sharapova

2014, Roland Garros: 6-4, 6-7(5), 6-4 pentru Sharapova

2014, Madrid: 1-6, 6-2, 6-3 pentru Sharapova

2012, Beijing: 7-5, 7-5 pentru Sharapova

2012, Indian Wells: 6-3, 6-4 pentru Sharapova.

Semifinalele de la Roma:

Elina Svitolina – Anett Kontaveit/ de la ora 13:00

Simona Halep – Maria Sharapova/ după ora 18:00

Competiția italiană face parte din categoria “Premier 5” la WTA și Masters la ATP. Turneul poate fi urmărit în direct pe Digisport. Este ultimul turneu important pregătitor pentru Roland Garros (27 mai – 10 iunie), al doilea Grand Slam al anului.

Sursa foto: sport