Turneul Campioanelor 2019. Simona Halep – Elina Svitolina 5-7, 3-6! Jucătoarea din Ucraina este în semifinale

Simona Halep a suferit o înfrângere grea, miercuri, în al doilea meci de la Turneul Campioanelor, în fața Elinei Svitolina. Totuși, Halep păstrează șanse bune de calificare, dacă se impune în ultimul meci al grupei.

Elina Svitolina s-a impus cu scorul de 7-5, 6-3, iar ca urmare a acestui rezultat s-a calificat în semifinalele Turneului Campionanelor. Ambele jucatoare veneau dupa victorii obtinuta in prima etapa a fazei grupelor, castigatoarea avand sanse uriase de calificare in semifinale inaintea duelurilor de vineri.

Svitolina a inceput excelent, cu break si doua game-uri, insa Simona a gasit resursele de a reveni si de a egala. Cand parea pe punctul de a inchide setul, adversara ei parand cazuta, Halep a scazut neasteptat nivelul si i-a permis Elinei sa reintre in partida. S-a ajuns la 5-5, moment in care ucraineanca a fortat si a avut de castigat. Setul secund a fost destul de asemanator, chiar daca scorul este diferit, cele doua avand un nivel destul de apropiat.

Citește și: TURNEUL CAMPIOANELOR 2019. SIMONA HALEP VS BIANCA ANDREESCU 3-6, 7-6, 6-3 / VICTORIE LA DEBUTUL ÎN GRUPA VIOLET

Diferenta a fost facuta de lipsa de rabdare a Simonei care, asa cum i-a transmis si Darren Cahill in doua randuri, s-a incapatanat sa caute loviturile castigatoare, strategie care a facut-o sa greseasca extrem de mult.

Svitolina castiga asadar in doua seturi si isi asigura deja calificarea in semifinale, in timp ce Simona va juca pentru accederea in penultimul act vineri, contra Karolinei Pliskova.

Sursa foto: sport