Turneul Campioanelor 2019. Simona Halep vs Bianca Andreescu 3-6, 7-6, 6-3 / Victorie la debutul în grupa violet

Turneul Campioanelor 2019. Simona Halep (28 de ani, nr. 5 WTA) și Bianca Andreescu (19 ani, nr. 4 WTA) s-au întâlnit, luni, pentru prima dată în carieră la ediția din 2019 a Turneului Campioanelor. Deși nu a prea jucat în ultima perioadă, Simona a arătat multă voință, și-a găsit treptat ritmul, a crezut în șansa ei și a învins-o pe Andreescu după un meci epuizant de două ore și 34 de minute (3-6, 7-6(6), 6-3).

Update:  „E o performanță incredibilă să fiu pentru a șasea oară la Turneul Campioanelor. Sunt mândră de mine și de echipa mea. Am luptat și în cele din urmă am câștigat. Nu mă simt prea bine, dar mâine am timp de odihnă. Sunt foarte fericită că am câștigat la Turneul Campioanelor. Am jucat împotriva unei adversare cu 10 ani mai tânără și a fost destul de greu”, a spus Simona Halep la finalul meciului. Simona Halep va juca miercuri, cu Elina Svitolina, de la 12:30.

Știre inițială

Primul set al meciului a fost câștigat de jucătoarea de 19 ani după 39 de minute, scor 6-3, dar românca l-a luat pe al doilea, 7-6. În decisiv, Halep s-a impus cu 6-3.

Simona Halep a câștigat primul game al meciului cu Bianca Andreescu, pe propriul serviciu, după ce jucătoarea în vârstă de 19 ani egalase de la 15-40. Adversara din Canada nu a avut însă probleme pe serviciu, a pierdut un singur punct și a egalat, 1-1. Bianca a reușit primul break al întâlnirii, în care a revenit de la 15-30. Simona a realizat re-break-ul, după ce a recuperat de la 30-40, după care a preluat conducerea și a încheiat game-ul cu cinci puncte la rând, scor 3-2.

Bianca Andreescu a echilibrat din nou situaţia, după primul game la 0 din acest meci, 3-3. Numărul patru WTA a trecut din nou în avantaj după ce a realizat al doilea break din această întâlnire, 4-3. Andreescu s-a impus din nou, a ajuns la un game distanță de câștigarea primului set, 5-3. Andreescu a reușit să ia primul set, după 39 de minute de joc, cu scorul de 6-3.

Citește și: TURNEUL CAMPIOANELOR 2019. PRESA DIN CANADA A PREFAȚAT DUELUL DINTRE SIMONA HALEP ȘI BIANCA ANDREESCU

În actul secund, jucătoarea din Canada a continuat evoluția bună din prima manșă. A câștigat al patru-lea game la rând, pe propriul serviciu. Simona Halep a revenit în joc a câștigat și ea pe propriul serviciu și a reușit un break, preluând astfel conducerea, 2-1. Bianca Andreescu a echilibrat din nou situaţia, după un re-break, scor 2-2. Simona Halep s-a distanțat la două game-uri, 4-2, dar canadianca a întors, a egalat la 4-4, iar ulterior s-a mers cap la cap.

S-a intrat în tie-break, unde românca a fost mai solidă la serviciu și la retur și s-a impus cu 7-6. La scorul de 6-5, Andreescu a avut o oportunitate de meci. În decisiv, cheia a fost în game-ul 4, când Andreescu putea să se desprindă la 3-1. Halep a egalat și s-a impus cu 6-3.

În celălalt meci din Grupa violet, Elina Svitolina a trecut de Karolina Pliskova (7-6, 6-4).

Criterii de departajare la Turneul Campioanelor

1) Numărul mai mare de victorii

2) Dacă două jucătoare sunt la egalitate, se va ține cont de meciul direct

3) Dacă mai mult de două jucătoare sunt la egalitate din punct de vedere al numărului de victorii, atunci criteriile sunt următoarele:

– setaverajul (diferența dintre numărul de seturi câștigate și numărul de seturi pierdute)

– diferența dintre numărul de game-uri câștigate și numărul de game-uri pierdute.

– numărul cel mai mare de game-uri câștigate.

Puncte și bani mulți la Turneul Campioanelor

Un succes la Turneul Campioanelor le aduce jucătoarelor un cec în valoare de $305.000. O campioană neînvinsă poate pleca acasă cu $4.725.000. O campioană care a bifat două victorii în faza grupelor va încasa $4.420.000, iar o campioană care va reuși un singur succes în faza grupelor va primi $4.115.000.

Când vine vorba despre puncte, o înfrângere aduce 125 de puncte în clasamentul WTA de simplu, iar un succes în faza grupelor este recompensat cu 250 de puncte. Finalista va primi 330 de puncte în plus față de ceea ce a agonisit în grupe, iar marea câștigătoare 750 de puncte în plus.

Sursa foto: sport