TURNEUL CAMPIOANELOR. Cat va incasa HALEP daca va ajunge in finala

Castigatoarea Turneului Campioanelor de la Singapore va primi un premiu cuprins intre 2,047 si 2,190 de milioane de dolari, in timp ce finalista va incasa intre 971.000 si 1,114 milioane de dolari, in functie de rezultatele inregistrate in grupa, doua sau trei victorii, potrivit site-ului WTA.

Exista posibilitatea, redusa insa, ca o jucatoare sa ajunga in finala cu doar un succes in faza grupelor, caz in care premiile sunt de 1,9 milioane de dolari daca se impune in ultimul act sau de 828.000 de dolari daca pierde.

Simona Halep, locul 4 WTA, este singura jucatoare calificata dupa doua etape si “jumatate” disputate in Grupa Rosie si doua etape in Grupa Alba.

Sportiva din Constanta o va intalni, vineri, de la ora 14.30, pe jucatoarea sarba Ana Ivanovici, locul 7 WTA, intr-un meci ce va conta pentru ierarhia finala a Grupei Rosii. Halep are nevoie de cel putin sase ghemuri castigate pentru a termina pe primul loc in grupa.

Citeste si: SIMONA HALEP S-A CALIFICAT IN SEMIFINALELE TURNEULUI CAMPIOANELOR

O victorie vineri ii va asigura Simonei Halep un cec de 569.000 de dolari si 690 de puncte WTA, iar o infrangere 426.000 de dolari si 530 de puncte WTA. Daca va pierde in semifinale, romanca va mai incasa un bonus de 37.000 de dolari. Dar daca va trece de penultima faza, ea isi va asigura aproximativ un milion de dolari.

Halep, cu doua victorii in tot atatea meciuri, conduce in clasamentul Grupei Rosii, urmata de Williams, doua victorii si o infrangere, de Ivanovici, o victorie si un meci pierdut, si de Bouchard, care a inregistrat trei infrangeri. in caz de egalitate, departajarea se va face in functie de numarul de seturi sau de ghemuri castigate.

In semifinale se califica ocupantele primelor doua locuri din fiecare grupa de patru jucatoare. Daca va termina prima, atunci Halep va evolua impotriva ocupantei pozitiei secunde din Grupa Alba, in caz contrar va juca in fata castigatoarei.

Jucatoarea de tenis Serena Williams, locul 1 WTA, a invins-o, joi, cu scorul de 6-1, 6-1, pe candianca Eugenie Bouchard, 5 WTA, in ultimul lor meci din Grupa Rosie a Turneului Campioanelor, dar americanca trebuie sa astepte rezultatul patidei Halep – Ivanovici pentru a afla daca accede in semifinale.

Citeste si: FABULOS: SIMONA HALEP A DEMOLAT-O PE SERENA WILLIAMS LA TURNEUL CAMPIOANELOR

Williams a incheiat meciul cu Bouchard in 58 minute, dar o eventuala victorie in doua seturi a Anei Ivanovici in fata Simonei Halep ar priva-o pe americanca de posibilitatea de a-si apara trofeul cucerit la ultimele doua editii.

Tot vineri, sunt programate si ultimele partide din Grupa Alba, Maria sarapova, Rusia, locul 2 WTA – Agnieszka Radwanska, Polonia, locul 6 WTA, de la ora 08.30, meci urmat de Petra Kvitova, Cehia, locul 3 WTA – Caroline Wozniacki, Danemarca, locul 9 WTA.

Wozniacki conduce grupa cu doua victorii, fiind urmata de Radwanska si Kvitova, cu cate o victorie si o infrangere, in timp ce sarapova este pe ultimul loc, cu doua infrangeri.

BNP Paribas WTA Finals, a 44-a editie a Turneului Campioanelor, reuneste cele mai bune opt jucatoare si cele mai bune opt perechi de dublu in anul in curs, care se intrec pentru premii de 6,5 milioane de dolari.