TURNEUL CAMPIOANELOR: SIMONA HALEP si-a asigurat CALIFICAREA la SINGAPORE

SIMONA HALEP si-a asigurat calificarea, din punct de vedere matematic, la TURNEUL CAMPIOANELOR 2016, miercuri, pentru al treilea an la rand, beneficiind de eliminarea Carlei Suarez Navarro de la Wuhan, aflata si ea in cursa pentru competitia gazduita de SINGAPORE.

SIMONA HALEP, locul 3 in clasamentul WTA Race, a ajuns miercuri dimineata in sferturile de finala ale turneului WTA de la Wuhan, China, dupa ce a trecut in doua seturi, scor 6-3, 6-3, de Iaroslava Shvedova, din Kazahstan. Astfel, SIMONA HALEP mai avea nevoie de o singura victorie, in sferturi, impotriva americancei Madison Keys, pentru a-si asigura matematic calificarea la TURNEUL CAMPIOANELOR 2016.

SIMONA HALEP putea face acest pas si daca una dintre adversare s-ar fi impiedicat, scrie site-ul WTA Tennis, lucru care s-a si intamplat. Carla Suarez Navarro, locul 8 in clasamentul WTA Race, ultimul care asigura calificarea la TURNEUL CAMPIOANELOR 2016, a fost invinsa tot miercuri cu 7-5, 7-6, de Johanna Konta, astfel ca nu o mai poate ajunge pe SIMONA HALEP, care are cu 13 puncte mai mult decat numarul minim de puncte necesar in acest moment pentru calificarea matematica.

Angelique Kerber si Serena Williams sunt calificate de saptamani bune pentru TURNEUL CAMPIOANELOR 2016 care va avea loc in perioada 23-30 octombrie in Singapore, iar Karolina Pliskova, Agnieszka Radwanska, Garbine Muguruza si Madison Keys sunt celelalte patru jucatoare aflate momentan pe locuri calificabile, primele doua avand sanse foare mari de a ajunge la TURNEUL CAMPIOANELOR 2016.

Dominika Cibulkova, Johanna Konta si Svetlana Kuznetova se afla acum pe pozitiile 9-11 si au de asemenea sanse mari de a intra in Top 8, in functie de rezultatele din urmatoarele saptamani, toate trei fiind in continuare in cursa la Wuhan. Aceasta este a treia prezenta consecutiva pentru SIMONA HALEP la TURNEUL CAMPIOANELOR, dupa cele din 2014 (a pierdut finala in fata Serenei Williams) si 2015 (nu a trecut de grupa).

Sursa foto: wtatennis