Turneul Campioanelor: Simona Halep umilita de Caroline Wozniacki la Singapore

Turneul Campioanelor 2017. Simona Halep va disputa miercuri de la ora 14.30, al doilea meci din Grupa Rosie, impotriva danezei Caroline Wozniacki (locul 6 WTA).

UPDATE 2: “A fost una dintre zilele mele proaste. Am facut mult prea multe greseli, in timp ce ea n-a gresit mai deloc. Dupa primul set am simtit ca pot reveni, dar a fost prea tarziu. N-am simtit mingea, iar terenul mi s-a parut un pic greoi”, a declarat Simona Halep. “E meritul ei pentru victorie, normal, dar cred ca am ratat prea mult. Daca tineam mingea in teren, era mai bine. N-am reusit si i-am facut meciul mai usor”, a continuat Halep.

“Nu ma gandesc la calificarea in semifinale, ci sa joc mai bine ca azi. Doar la asta ma gandesc. Trebuie sa ma calmez, sa trimit mingea in teren si sa-mi fac adversara sa alerge”, a conchis Simona Halep.

UPDATE 1: Simona Halep este de nerecunoscut! Incredibila diferenta intre evolutia de luni a campioanei originara din Constanta si cea de astazi. Romanca a pierdut aceasta partida fara istoric cu scorul de 0-6, 2-6. In meciul cu Caroline Wozniacki primul set a fost unul de cosmar. Interventiile de pe margine ale lui Daren Cahill au fost inutile.

Simona Halep a reusit contraperformanta de a pierde primul set in numai 25 de minute. Scorul a fost de 6-0 in favoarea Carolinei Wozniacki.

In setul II, Simona Halep a reusit sa castige un prim ghem. Dar jocul sau a ramas unul slab fata de cel precedent. O noua interventie, la 1-4, a antrenorului Cahill nu a schimbat nimic. Evolutia rusinoasa a Simonei Halep este inexplicabila in ciuda obtinerii a inca unui ghem. Caroline Wozniacki i-a predat o veritabila lectie de tenis jucatoarei din Romania. Cosmarul din setul secund a durat ceva mai mult, 38 de minute.

STIRE INITIALA

Cu o victorie in aceasta partida, Simona Halep isi poate asigura inca de astazi calificarea in semifinalele Turneului Campioanelor. Partida dintre Simona Halep si Caroline Wozniacki va fi transmisa, in direct, de postul de televiziune Digi Sport 2. 

Simona Halep si Caroline Wozniacki au un stil apropiat de joc, iar specialistii din lumea tenisului anticipeaza un duel foarte echilibrat. Jucatoarea care va avea mai multa rabdare are toate sansele sa castige aceasta partida.

Simona Halep si Caroline Wozniacki au in comun un lucru! Ambele au ajuns pe primul loc in clasamentul WTA fara sa aiba in palmares un titlu de Grand Slam.

Calculele calificarii:

Daca Halep si Garcia castiga, atunci Halep se califica din postura de castigatoarea grupei, iar Svitolina e eliminata (Garcia si Wozniacki vor juca vineri pentru locul 2);

Daca Simona Halep invinge in doua seturi si Svitolina se impune in trei seturi, atunci Halep se califica.

Declaratii:

Simona Halep: “Nu o sa fie un meci usor. E destul de consistenta, constanta in ceea ce joaca. Alearga bine, dar eu sunt pregatita si sper sa joc mai bine decat luni. Sunt pregatita de inca o incercare. Jocul meu cred ca este un pic mai agresiv decat al ei si cred ca am o sansa sa castig.”

Caroline Wozniacki: “Simona Halep ia mingea foarte rapid, a jucat foarte bine aici in trecut. Va trebui sa fiu agresiva si sa-mi aleg bine loviturile si locurile unde sa trimit mingea. Suprafata de joc de aici este lenta, insa am mai jucat bine la Singapore.”

In talniri directe Simona Halep vs Caroline Wozniacki:

2017, Eastbourne: 5-7, 6-4, 6-1 pentru Wozniacki
2015, Stuttgart: 7-5, 5-7, 6-2 pentru Wozniacki
2015, Dubai: 2-6, 6-1, 6-1 pentru Halep
2013, New Haven: 6-2, 7-5 pentru Halep
2012, Dubai: 6-2, 6-3 pentru Wozniacki. 

Clasament Grupa Rosie:

1 Caroline Wozniacki 1-0 (12-2)
2 Simona Halep 1-0 (12-6)
3 Caroline Garcia 0-1 (6-12)
4 Elina Svitolina 0-1 (2-12). 

In cealalta partida din Grupa Rosie se intalnesc Elina Svitolina si Caroline Garcia, dupa ora 16:00.

Sursa foto: sport