TURNEUL PREOLIMPIC de HANDBAL: ROMANIA, victorie superba cu Danemarca. Tricolorele au facut un pas mare spre JO de la Rio

Handbal

Nationala feminina de handbal a Romaniei a obtinut o victorie splendida in primul meci al “tricolorelor” de la turneul preolimpic din Danemarca.

Jucatoarele noastre au invins chiar tara gazda, scor 32-25, si au luat o optiune mare pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio.

Romania a inceput perfect disputa de la Aarhus, preluand conducerea din primele minute si mentinandu-se in avantaj pe tabela pana la final.

Cu o Vali Elisei in forma buna, cu Oana Manea irezistibila la marginea semicercului si cu o Cristina Neagu in rol de servant perfect, echipa noastra a marcat gol dupa gol si a intrat la pauza cu un avantaj consistent, scor 19-13.

In partea secunda a venit randul Elizei Buceschi, jucatoarea meciului, sa straluceasca, fiica “secundului” Costica Buceschi marcand in momentele cheie.

Dupa ce s-au distantat chiar si la zece goluri, fetele noastre s-au relaxat in ultimele minute si le-au permis adversarelor sa reduca din diferenta.

Cu toate acestea, ramane victoria splendida a Romaniei, dupa un meci in care am dominat autoritar gazda turneului preolimpic.

Trecand de o adversara directa din lupta pentru calificare, “tricolorele” pot transforma derbiul cu Muntenegru, de duminica, intr-un duel de palmares daca vor invinge sambata modesta reprezentativa a Uruguayului.

Sursa foto: gsp