“TURNEUL ROBOTILOR”, in filialele Bibliotecii Metropolitane Bucuresti

“TURNEUL ROBOTILOR”, un proiect de educatie nonformala, cu multe surprize si provocari pentru tinerii pasionati de robotica, care se va desfasura in Capitala intre 27 mai si 17 iunie, le va oferi posibilitatea participantilor sa observe diverse tipuri de roboti, potrivit unui comunicat de presa al organizatorilor.

 “TURNEUL ROBOTILOR” va consta intr-o serie de evenimente desfasurate pe parcursul unei intregi luni in filialele Bibliotecii Metropolitane din Bucuresti. Astfel, pasionatii de robotica sunt asteptati marti, la Biblioteca Liviu Rebreanu, de la ora 14.00, pe 3 iunie, la Biblioteca I. L. Caragiale, de la ora 14.00, pe 10 iunie, la Biblioteca Ioan Slavici, de la ora 14.00, iar pe 17 iunie, la filiala Lucian Blaga, de la ora 14.00.

Citeste si: Peste 500 de elevi si studenti din intreaga lume se intrec in Bucuresti la finala mondiala a “INFOMATRIX 2014”

Printre invitatii care vor sustine prezentari se vor numara doi reprezentanti ai Clubului de robotica “RObotiqueFF” al Facultatii de Inginerie in Limbi Straine din Politehnica Bucuresti, precum si Iulian Lazar, câstigatorul concursului Tech School de pe platforma www.smartnation.ro, la categoria 15 – 19 ani. In cadrul evenimentului, Iulian Lazar va vorbi despre Robotul subacvatic ROV1.0, care se poate scufunda la o adâncime mult mai mare decât cea la care un om rezista sub apa.

Citeste si: STUDIU: 13 profesii urmeaza sa fie inlocuite de roboti. Vezi daca si slujba ta este in pericol

Participantii vor avea ocazia sa observe diverse tipuri de roboti, sa afle detalii despre construirea lor si chiar sa ii manevreze, la indicatiile studentilor specialisti.

Evenimentul este organizat de Biblioteca Metropolitana Bucuresti si UPC.

Sursa foto: facebook.com