TURUL II PRELIMINAR EUROPA LEAGUE: ASTRA GIURGIU-ZIRA FK 3-1 (1-1) / Debut cu DREPTUL

ASTRA GIURGIU va juca, joi seara, pe stadionul ”Marin Anastasovici” meciul cu formatia azera ZIRA FK, din prima mansa a turului al doilea preliminar al Europa League la fotbal. Partida va incepe la ora 20.30 si va putea fi urmarita pe postul de televiziune Digi Sport.

UPDATE: ASTRA GIURGIU a invins, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, echipa azera ZIRA FK, la care evolueaza Gabriel Matei, in prima mansa a turului doi preliminar al Ligii Europa. Anthony Le Tallec a marcat un gol in acest prin joc oficial la Astra, informeaza Agerpres. Au inscris Alexandru Ionita ’31, Alexandru Dandea ’55 si Anthony Le Tallec ’74 pentru Astra, respectiv Sadigov ’34 pentru Zira.

1-0: Ionita a deschis scorul profitand de faptul ca portarul oaspetilor a respins mingea in fata la o centrare a lui Nicoara.
1-1: Sadigov a egalat cu un sut din afara careului.
2-1: Dandea a inscris cu capul, dupa o lovitura libera.
3-1: Le Tallec a impins mingea in plasa dupa o lovitura cu capul a lui Erico.

ASTRA GIURGIU: Illiev – Belu, Bejan, Erico, Stan – Dandea (Valceanu ’63), Mrzljak – Ionita, Marquinhos, Nicoara (Balaure ’78) – Chipirliu (Le Tallec ’46). Antrenor: Edward Iordanescu.

FK ZIRA: Nazirov – Gabriel Matei, J. Boum, Krneta, Semonaiev (Khalildze ’56), O. Aliyev (Gadze ’65) – Manga, Mustafaiev, Djurici, Sadigov (Ibekoyi ’77) – Belfort. Antrenor: Aikhan Abbasov.

Cartonase galbene: Ionita ’36 / Semonaiev ’53, J. Boum ’63

STIRE INITIALA

Initial, pe 13 iulie, ASTRA GIURGIU urma sa joace la Baku prima partida a ”dublei”, dar UEFA  a decis sa inverseze meciurile. Partida de la Giurgiu este programata de la ora 20,30, iar meciul revansa va avea loc pe 20 iulie, in Azerbaidjan. Pentru ASTRA GIURGIU meciul din aceasta seara reprezinta debutul in noul sezon fotbalistic.

”Era un oarecare avantaj sa jucam primul meci in deplasare si apoi sa evoluam in jocul decisiv in fata propriilor suporteri. Nu avem ce face, ne pregatim pentru meciul de acasa, de joi, din acest motiv alegand sa jucam si partida amicala de sambata, cu Snagov, la Giurgiu”, a declarat antrenorul Astrei, Edward Iordanescu, citat de site-ul oficial al clubului.

ZIRA FK a invins cu scorul de 2-1 formatia luxemburgheza FC Differdange 03, joi seara, in deplasare, in mansa a doua a primului tur preliminar, dupa 2-0 la Baku.

Arbitrul Sergei Tsinkevich din Belarus va conduce la centru meciul ASTRA GIURGIU – FK ZIRA, prima mansa din turul doi al preliminariilor Europa League, programata pe 13 iulie, la Giurgiu. Vitali Malyutin si Evgeni Romanov vor fi cei doi arbitri asistenti, in timp ce al patrulea oficial a fost desemnat Viktor Shimusik.

Sursa foto: sport