LIGA CAMPIONILOR: APOEL v VIITORUL 4-0 d.p. (1-0, 3-0) / ZDROBITI in PRELUNGIRI

APOEL v VIITORUL. Dupa victoria obtinuta in partida tur (scor 1-0), VIITORUL CONSTANTA, echipa lui Gica Hagi, merge cu mari sperante pe terenul campioanei din Cipru, APOEL NICOSIA, acolo unde va disputa, cu incepere de la ora 20.00, mansa secunda a turului III preliminar al Ligii Campionilor. 

UPDATE: Viitorul Constanta si-a incheiat prima aventura din istorie in Champions League cu o infrangere usturatoare in Cipru. Campioana Romaniei a fost invinsa de APOEL cu 4-0 in mansa secunda a turului III preliminar al Ligii Campionilor si a parasit competitia.

Viitorul a avut sansa ei de a se impune, chiar daca scorul final indica o diferenta clara de partea cipriotilor. In chiar debutul meciului Florinel Coman a lovit bara portii lui APOEL, apoi Tiru a trimis peste din pozitie buna, pentru ca in minutul 19 acelasi Coman sa iroseasca o noua sansa foarte mare. Cum ocaziile se razbuna, APOEL a dechis scorul in partea secunda, dupa o faza fixa in care Tiru l-a scapat din marcaj pe Carlao, iar acesta a punctat cu o lovitura de cap.

Golul i-a demoralizat complet pe baietii lui Hagi, care au fost inexistenti in partea secunda. Sansa a fost de partea romanilor, care au evitat al doilea gol si care, datorita victoriei din turul de la Ovidiu, au impins partida in prelungiri.

Prelungiri care au adus dezastrul pentru campioana noastra, Merkis si De Camargo marcand la un interval de doua minute, iar Efrem ducand scorul la un neverosimil 4-0 in minutul 105.

STIRE INITIALA

Partida dintre APOEL NICOSIA si VIITORUL CONSTANTA va fi transmisa in direct pe TVR 2 de la ora 20:00. In partida de la Ovidiu, VIITORUL CONSTANTA s-a impus cu 1-0, gratie eurogolului marcat de Ganea, dintr-o lovitura libera de la aproximativ 30 de metri. Patronul si totodata tehnicianul Gica Hagi nu va putea miza in aceasta seara pe atacantul George Tucudean, acesta fiind eliminat in prelungirile partidei tur.

Dupa infrangerea suferita in mansa tur cu VIITORUL CONSTANTA, conducatorii echipei APOEL NICOSIA au decis sa aduca un antrenor nou, pe banca fiind acum George Donis, cel care i-a mai pregatit pe ciprioti intre 2013 si 2015. Sub conducerea lui Donis, APOEL NICOSIA a castigat “dubla” campionat-cupa in sezonul 2013-2014, apoi s-a calificat in grupele Ligii Campionilor.

APOEL NICOSIA a trecut in turul doi preliminar al Champions de Dudelange (scor 2-0 la general), dar nu a disputat inca niciun meci in campionat. VIITORUL CONSTANTA este foarte aproape de o calificare istorica in play-off-ul Champions League, la prima prezenta in aceasta competitie.

Echipa lui Gica Hagi are doar 3 puncte obtinute in primele 3 etape din Liga 1 si doar doua victorii in cele 5 meciuri jucate pana acum in acest sezon. Viitorul a pierdut Supercupa Romaniei in fata celor de la Voluntari, scor 1-0, apoi a obtinut primul succes in sezonul actual al Ligii 1, scor 3-0 cu Gaz Metan Medias. Au urmat apoi infrangerea de pe terenul celor de la CFR Cluj, scor 0-2, si victoria cu APOEL, in prima mansa a turului trei preliminar al Champions League. In ultima partida disputata, campioana Romaniei a pierdut duelul cu Dinamo, scor 0-1.

APOEL NICOSIA – VIITORUL CONSTANTA (echipe probabile):

APOEL NICOSIA: Waterman – Milanov, Merkis, Rueda, Lago – Bertoglio, Vinicius, Nuno Morais, Ebecillo – Oar, De Camargo
VIITORUL CONSTANTA: Ramniceanu – Boli, Taru, Constantin, Ganea – Benzar, Nedelcu, Lopez – Cicaldau, Chitu, Coman

Sursa foto: gsp.ro