TV5MONDE atacata de HACKERII SI: “JIHADUL CIBERNETIC” a inceput

Postul francofon de televiziune TV5MONDE era PIRATAT de miercuri seara de catre persoane care afirma ca fac parte din gruparea STAT ISLAMIC (SI), care il impiedicau sa emita si au preluat controlul asupra site-urilor acestuia, a declarat directorul general al postului pentru AFP.

“Nu mai suntem in masura sa emitem pe niciunul dintre canalele noastre. Site-urile si retelele sociale nu se mai afla sub controlul nostru si afiseaza revendicari SI”, a declarat Yves Bigot. Documente prezentate ca fiind documente de identitate si CV-uri ale unor rude ale unor militari francezi implicati in operatiuni impotriva SI au fost postate pe contul de Facebook al TV5 MONDE de catre HACKERI.

CITESTE SI: O BOALA SILENTIOASA franeaza OFENSIVA jihadistilor Gruparii STAT ISLAMIC 

TV5MONDE parea sa fi preluat controlul asupra paginilor de Facebook catre miezul noptii de miercuri spre joi, dupa doua ore de la ATACUL INFORMATIC, insa pe post aparea in continuare un ecran negru, potrivit site-ului L’Obs, care citeaza AFP.

“Soldati francezi, stati departe de STAT ISLAMIC! Aveti sansa sa va salvati familiile, profitati de ea”, se putea citi in mesajul postat pe Facebook. “In numele lui Allah, a tot milostivul, CYBERCALIPHATE-ul isi continua JIHADUL CIBERNETIC impotriva inamicilor STATULUI ISLAMIC”, se mai arata in text.

Presedintele francez Francois Hollande este acuzat in mesaj ca a comis “o greseala de neiertat” purtand “un razboi care nu serveste la nimic”, se arata in mesaj, iar CYBERCALIPHATE-ul este “pe cale de a cauta familiile militarilor care s-au vandut americanilor”.

CITESTE SI: STAT ISLAMIC a aruncat in aer o biserica crestina chiar in ziua Pastelui catolic 

Franta face parte dintr-o coalitie militara internationala antijihadista condusa de catre Statele Unite, care efectueaza de mai multe luni atacuri aeriene in Irak si in Siria, tari in care SI a cucerit teritorii vaste si a proclamat un “califat”.

Sursa foto: lemonde.fr