TVR 1, post de STIRI? Ce au decis sefii televiziunii publice

PRESEDINTE, COMISIA DE CULTURA, SENAT, GEORGICA SEVERIN, PSD, PROIECT DE LEGE, SEPARARE, FUNCTII, PRESEDINTE, CA, TVR, DIRECTOR GENERAL, ALOCARE DE FONDURI, TRANSMITERE, COMPETITII SPORTIVE

CRIZA FINANCIARA dar si cea legata de proiecte continua la televiziunea publica! Consiliul de Administratie al TVR a amanat, joi, luarea unei decizii in privinta transformarii TVR 1 in televiziune de STIRI si a solicitat Comitetului Director al institutiei elaborarea unui studiu referitor la oportunitatea modificarii formatului acestui post.

Membrii CA au hotarat sa solicite membrilor Comitetului Director (CD) sa elaboreze un studiu din care sa reiasa daca este oportuna sau nu transformarea TVR 1 din televiziune generalista in televiziune de stiri, au declarat, pentru Mediafax, surse din Societatea Romana de Televiziune (SRTv).

Citeste si: STELIAN TANASE cauta solutii de iesire din CRIZA. Ce le cere sefilor de la TVR

CD va trebui sa cuprinda in analiza pe care trebuie sa o elaboreze si informatii privind impactul pe care ar urma sa il aiba transformarea TVR 1 in televiziune de stiri, dar si date tehnico-economice.

Acest studiu ar urma sa fie prezentat intr-una din urmatoarele sedinte ale Consiliului de Administratie al TVR. Atunci, membrii CA ar urma sa aprobe sau nu noua strategie de programe a TVR.

SPUSTV, sindicatul reprezentativ din TVR, a declarat, intr-un comunicat, ca presedintele-director general al Televiziunii Romane, Stelian Tanase, vrea ca TVR 1 sa se transforme in televiziune de stiri, de la 1 septembrie, insa Comitetul Director s-a opus acestei initiative.

“Conducerea SPUSTV sustine pozitia membrilor Comitetului Director al SRTV, care s-au opus initiativei de a transforma TVR 1 (ce are profil generalist, n.r.) intr-un canal de nisa – post de stiri de la 1 septembrie – si de a face din TVR 2 un amestec de emisiuni de pe mai multe canale.

 Speram ca cei care au dat dovada de profesionalism sa continue sa ia decizii, nu la comanda vreunui presedinte – director general, ci de fiecare data sa o faca in scopul cresterii audientei si importantei TVR si in interesul angajatilor ei”, se spunea in comunicatul de presa al Sindicatului pentru Unitatea Salariatilor TV din TVR (SPUSTV), principalul sindicat din Societatea Romana de Televiziune (SRTv).

Contactat miercuri de Mediafax, Stelian Tanase, care este atat membru al CD, cat si al CA, a sustinut initial ca aceasta informatie “este falsa”, precizand totusi ca exista o discutie mai veche in SRTv privind definirea mai clara a principalelor doua televiziuni din portofoliul SRTv – TVR 1 de TVR 2.

“Este o discutie veche, in sensul in care s-a discutat daca TVR 1 si TVR 2 sa capete personalitate distincta sau sa fie tot asa, la fel. Si maine, la Consiliul de Administratie, pentru ca nu se poate face o schimbare de strategie editoriala decat cu aprobarea CA, se va discuta, pe langa alte puncte, si acest punct”, a declarat Stelian Tanase.

Intrebat daca membrii CD, din care face parte si el, au respins propunerea de transformare a TVR 1 in televiziune de stiri, Tanase a raspuns:

“Nu s-a respins nimic. Se discuta in Consiliul de Administratie, pentru ca numai Consiliul de Administratie poate sa decida schimbarea strategiei TVR. Nu ai voie ca director sau Comitet Director sa faci aceasta schimbare. Deci trebuie automat sa mearga in Consiliul de Administratie”.