TVR are un nou DIRECTOR GENERAL INTERIMAR! Cine a inlocuit-o pe IRINA RADU

TVR are un nou director general interimar incepand de astazi! Comisiile de Cultura ale Parlamentului au validat-o in unanimitate pe Doina Gradea pentru un mandat de sase luni, aceasta urmand sa o inlocuiasca pe proaspat demisa Irina Radu, informeaza televiziunile de stiri.

Totul s-a intamplat la scurt timp dupa ce raportul de activitate al Societatii romane de televiziune (SRTV) a fost respins, miercuri, de plenul reunit al Parlamentului. Respingerea raportului de activitate al SRTV echivaleaza cu demiterea intregului Consiliu de administratie, in frunte cu presedintele director-general, Irina Radu. Membrii CA raman interimari pana la numirea unui nou consiliu de catre Parlament.

Proaspat demisa, Irina Radu nu intelege de ce s-a intamplat asta: “Nu stiu de ce a fost respins raportul de activitate. Nu am primit explicatii”.

“Vorbim de un mandat care este limitat din punct de vedere legal, nu pot fi facute foarte multe lucruri pana la desemnarea unui Consiliu de Administratie dar cred ca pot cu experienta pe care o am si impreuna cu colegii din SRTV sa contribuim la folosirea mai eficienta, optima a resurselor de care beneficiaza Societatea Romana de Televiziune. Avem un buget substantial, comparabil cu bugetele pe care le au grupurile de televiziune private, cele mai mari grupuri de televiziune din privat de televiziune, ProTV si Antena TV si cred ca trebuie sa intoarcem toate aceste venituri pe care le avem prin calitatea programelor catre cei care platesc, contribuie, in fiecare an la bugetul Societatii Romane de Televiziune.

Sunt emisiuni care au raiting aproape zero. Ele nu pot ramane pe post. Inseamna ca nu se uita nimeni la ele. Nu trebuie sa dam neaparat de lucru cuiva din Televiziunea Romana. Poate ca’ cei oameni care fac raiting zero sau aproape de zero, pot fi mult mai utili in alte zone, in alte directii. Isi pot aduce aportul sub alta forma Sunt extrem de multi specialisti, profesionisti in TVR, ma bucur ca i-am cunoscut si in Bucuresti si in studiourile teritoriale de care nu vreau sa uit, vreau sa le amintesc pentru ca au o contributie enorma”, a afirmat la randul ei Doina Gradea, noul director general interimar al TVR. 

Sursa foto: TVR