TVR: Ce se va intampla cu SALARIILE ANGAJATILOR

Strategiea de programe a SRTv se schimba prin diferentierea identitatii editoriale a canalelor publice

Consiliul de Administratie al TVR a luat o hotarare cu privire la SALARIILE ANGAJATILOR! Astfel, membri CA au respins planul de reducere a remuneratiilor. De asemenea, nici timpul de munca al angajatilor nu va fi micsorat.

Surse din cadrul Televiziunii Romane au declarat pentru Mediafax ca planul de reducere programului de munca de la 8 la 6 ore si a salariilor cu 25% a fost respins de Conducerea Televiziunii.

La jumatatea lunii mai, Conducerea TVR anuntase ca vrea sa ia aceasta masura, pe care presedintele Sindicatului pentru Unitatea TV din TVR (SPUSTV), Dragos Bocanaciu, a apreciat-o ca fiind “foarte paguboasa”.

Citeste si: STELIAN TANASE: TVR News, TVR3, TVR HD si TVR Moldova ar putea fi inchise

“Eu am spus in discutiile pe care le-am avut cu membrii Comitetului Director si cu alti oameni din Televiziunea Romana ca este o masura care, din punct de vedere al calitatii, este foarte paguboasa, in sensul ca reducerea castigurilor salariale cu 25% ii va demotiva pe oameni rau de tot si nu va avea decat un efect groaznic din punctul de vedere a ceea ce se vede pe post, un lucru pe care noi nu ni-l permitem”, spunea Bocanaciu, in luna mai.

La sfarsitul lunii mai, angajatii TVR s-au aflat in greva japoneza pentru o saptamana, una dintre nemultumiri fiind cea legata de taierile salariale. Pe data de 28 mai, peste 200 de angajati ai TVR s-au adunat in curtea Televiziunii si au protestat, amenintand si cu organizarea unui mars.

Citeste si: PROTEST la TVR: Peste 200 de angajati s-au strans in curtea institutiei

In 2013, Televiziunea Romana a fost marcata de un val de concedieri.