TVR este in COLAPS. INSOLVENTA si CONCEDIERILE MASIVE, previziunile sumbre pentru postul national

TVR este in COLAPS. TVR este intr-o situatie dificila din punct de vedere financiar, iar solutia luata in discutie este, in prima faza, intrarea in insolventaAvocatul REMUS BORZA a anuntat, la Antena 3, ca i s-a propus preluarea TVR pentru a o trece „prin purgatoriul INSOLVENTEI”, care, in opinia lui, este singura solutie.

REMUS BORZA a afirmat ca 3500 de angajati sunt prea multi la TVR. Astfel, procedura INSOLVENTEI ar urma sa vina la pachet cu o serie de CONCEDIERI. Avocatul a prezentat comparativ date financiare pentru Antena 1, Pro TV si TVR, precum si date de audienta. Acesta a dat de inteles ca numarul de angajati optim va fi ca cel de la televiziunile private: 400 la Antena si 500 la Pro TV. Asta ar insemna CONCEDIEREA COLECTIVA a 3.000 de oameni din TVR.

CITESTE SI: IRINA RADU ESTE NOUL PRESEDINTE DIRECTOR INTERIMAR AL TVR. UPDATE

REMUS BORZA a fost condamnat la inchisoare cu suspendare de ICCJ, pentru conflict de interese. Procurorii au stabilit ca, in calitate de reprezentant al Euro Insol, administrator judiciar al Hidroelectrica, in perioada noiembrie 2012-februarie 2013, a facut 34 de plati catre firma sa de avocatura.

Pe de alta parte, Guvernului i se solicita, din interiorul TVR, modificarea prin ordonanta de urgenta a Legii 41/1994 privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune, pentru ntroducerea institutiei administrarii speciale.

CITESTE SI: TVR INCEPE NEGOCIERILE CU SINDICATELE PRIVIND CONCEDIERILE COLECTIVE. UPDATE

Sursa foto: tvr