TVR in COLAPS! MINISTRUL FINANTELOR nu poate sa ajute televiziunea publica

Ministerul de Finante nu poate face nimic pentru a rezolva dezastrul financiar de la Televiziunea Romana. Aceasta a fost concluzia dupa intalnirea dintre reprezentantii TVR si cei ai Guvernului, arata B1 TV.

Din cauza datoriilor, Romania a fost exclusa din concursul Eurovision. In plus, TVR ar putea sa piarda si dreptul de a transmite anumite competitii sportive, inclusiv Campionatul European de Fotbal si Jocurile Olimpice. Postul public are datorii de 16 milioane de franci elvețieni catre Organizatia Europeana a Televiziunilor Publice.

Conducerea televiziunii publice s-a intalnit cu reprezentantii ministerului de finante dupa excluderea romaniei din concursul Eurovision si a TVR din randul membrilor EBU.

Discutiile nu au avut insa un rezultat concret: “In urma intalnirii, s-a ajuns la concluzia ca, in acest moment, din cauza cadrului legislativ, Ministerul Finantelor Publice considera ca nu poate sa se implice in sprijinirea financiara a Televiziunii Romane”, se arata intr-un comunicat al TVR.

CITESTE SI: CIOLOS despre TVR: Nu mai putem petici sacul spart doar pentru ca trebuie mers la recolta de voturi

Postul public a acumulat datorii de 16 milioane de franci elvetieni catre Organizatia Europeana a Televiziunilor Publice.

Nu am avut nicio alta modalitate de a reacționa decat sa aducem aceasta problema in vederea celei mai mari autoritați romanesti. TVR este insa neglijata complet de Guvern. Este un lucru extrem de regretabil si noi vom face tot ce ne sta in putere pentru a face aceasta situație publica, a scris Ingrid Delterne, director general EBU.

Reprezentantii TVR spun insa ca au platit o parte din datoria istorica pe care o aveau catre EBU.

“In anul 2012, TVR si-a asumat, alaturi de Guvernul Romaniei un Memorandum, prin care Televiziunea Romana a luat o serie de masuri, inclusiv plata catre EBU a unor transe consistente din datoria istorica: o comparatie relevanta ne arata ca, daca in perioada 2005 – 2010 s-au platit catre EBU 12.4 milioane de euro, in perioada 2011 – 2016 suma platita a fost aproape dubla – 20.5 milioane de euro. Suma totala facturata de EBU in perioada 2005 – 2016 a fost de aproape 50 de milioane de euro, din care SRTv a achitat 32.8 milioane de euro. La aceasta suma, TVR a fost obligata de lege sa plateasca la bugetul de stat TVA in valoare de 11 milioane de euro, TVA pe care Televiziunea Romana nu il poate deduce precum celelalte televiziuni comerciale”. sustin reprezentantii Televiziunii Publice.

 Sursa foto: dcnews