TVR se restructureaza dupa modelul BBC. UPDATE

Televiziunea Romana va avea un nou Consiliu de Administratie si astfel se va incheia o perioada de intermiat care a creat mari daune institutiei, a declarat marti, dupa intalnirea cu premierul Victor Ponta, directorul intermar al TVR. Totodata, in cazul in care va continua la sefia televiziunii publice, Stelian Tanase a aratat ca este nevoie de o noua organigrama dupa modelul BBC.

UPDATE 14.05: “Domnul Stelian Tanase a prezentat proiectul domniei sale pentru salvarea TVR”, a declarat premierul Victor Ponta dupa intalnirea cu presedintele director general al TVR Stelian Tanase. Desi acesta din urma a propus ca, pe viitor, membrii Consiliului de Administratie sa fie numiti de Academia Romana sau Patriarhie, Victor Ponta a reamintit decizia Curtii Constitutionale care a decis ca acestia sa faca parte din grupurile parlamentare din Parlament.

“Pe termen scurt, strategia TVR va fi stabilita de catre presedintele Tanase, membrii CA- votati, sper eu martea viitoare- si comisiile de specialitate din Parlament.  (…) Daca va trebui modificata vreo lege pentru functionarea si reogorganizarea institutiei din partea Guvernului va exista tot sprijinul. Solutia de inchide pur si simplu TVR nu este aplicabila, (…) solutia corecta, aplicata in cele mai multe tari europene -fuzionarea radio-tv- este o solutie pe care o vom aplica anul viitor. (…) Dupa un an de zile, sper sa aiba succes proiectul de restructurare, solutia este unificarea celor doua”, a mai declarat premierul Victor Ponta.

In prezent, schema organizationala a TVR este veche de acum 40-50 de ani, iar pana in 2016 ar urma sa treaca la un format gen BBC, in care radioul si televiziunea sa fie unite, a declarat Stelian Tanase. In opinia sa, televiziunea este o struto-camila de tip moscovit, a carei organizare trebuie regandita. “Nu ne gandim neaparat la insolventa, trebuie facuta o restructurare. (…) Vom avea o organigrama dupa modelul BBC si apoi vom vedea. (…) Pornim dintr-un punct fals daca plecm cu gandul sa dam afara oameni, insa s-ar putea sa fie nevoie si de acest lucru”, a declarat Tanase. 

Citeste si: PONTA SE INTALNESTE ASTAZI LA PARLAMENT CU SEFUL TVR, STELIAN TANASE

Actualul presedinte-director general a mai spus ca, deocamdata, nu s-a luat o decizie in privinta maririi taxei, insa este un punct important pe agenda. “Deocamdata avem cea mai mica taxa din Europa. Este de mai putin de 11 euro, in timp ce in Muntenegru se plateste 26 de euro. Trebuie majorata, dar nu s-a luat inca o decizie. Eu nu cred ca se va putea mari in acest an”, a completat acesta.

Intr-un interviu acordat recent agentiei Mediafax, Stelian Tanase a declarat ca TVR este in pericol sa intre in incapacitate de plata chiar in acest an, precizand ca instrumentele pentru salvarea televiziunii se afla la Guvern si la liderii politici.

Acesta a precizat ca nu a mai vorbit de mult timp nici cu Crin Antonescu, nici cu Victor Ponta.

TVR are o datorie istorica de 150 de milioane de euro si ea nu este atat produsul erorilor manageriale ale directorilor care s-au succedat, ci al unor reglementari, al unor acte normative care au privat televiziunea de mari resurse, a declarat Stelian Tanase.

Sursa foto: badpolitics.ro