TVR va avea, de maine, presedinte. Ponta anunta desemnarea unui interimar prin Ordonanta de urgenta

Televizinea romana va avea incepand de maine un presedinte. Guvernul va decide miercuri prin OUG numele interimarului care va prelua destinele SRTv. Victor Ponta a facut anuntul, in aceasta seara, dupa ce validarea lui Rares Bogdan pentru sefia TVR a fost respinsa de Parlament din lipsa de cvorum.

Evident ca nu putem lasa televiziunea publica, peste 2.000 de oameni cu activitati in desfasurare, intr-o stare asa de neclaritate, mai ales ca Parlamentul probabil nu se va mai intruni prea curand. Voiam sa va comunic ca am identificat impreuna o solutie, desigur trebuie sa vedem, sa o discutam si cu Ministerul Justitiei, ca maine, printr-o ordonanta de urgenta, sa dam posibilitatea, in legea de organizare a televiziunii publice, ca pe aceasta perioada de interimat, birourile permanente ale Parlamentului sa numeasca o conducere interimara, in asa fel incat televiziunea si activitatea de zi cu zi sa continue.

Maine, fiind sedinta de Guvern, intentionam sa adoptam o asemenea ordonanta si practic nu plenul, care probabil nu va face cvorum prea curand, ci birourile permanente reunite, deci Senatul si Camera, cei 12 membri si presedintii, sa numeasca o conducere interimara”, a declarat seful Executivului la RtTV, marti seara, fara a spune si cine este persoana care ar putea fi numita la conducerea interimara a televiziunii publice.

Validarea lui Rares Bogdan pentru sefia TVR a fost respinsa de Parlament din lipsa de cvorum, dupa ce mai multi parlamentari PSD au parasit sala. Realizatorul TV fusese propus de liberali pentru sefia Televiziunii Romane, insa a anuntat ca isi retrage candidatura dupa ce a fost votat doar de 174 de parlamentari, din cei 176 prezenti in sala.