UBB, singura universitate din Romania situata in topul BEST GLOBAL UNIVERSITIES

Universitatea Babes-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca este singura universitate din Romania inclusa in topul BEST GLOBAL UNIVERSITIES, realizat de U.S.News, care, in acest an, a avut si o componenta pe domenii ale stiintei, se arata intr-un comunicat remis vineri prezei de reprezentantii institutiei de invatamant superior.

Astfel, au fost date publicitatii, primele 100 de Universitati (100 Global Universities) in 21 de domenii ale stiintei, clasament in care Facultatea de Matematica si Informatica, din cadrul UBB, se situeaza pe pozitia 81.

Autorii studiului au creat o categoria speciala a universitatilor, in functie de domeniul matematicii, denumita  “the world’s best universities for mathematics”.

Citeste si: Zece UNIVERSITATI din Romania, incluse in CLASAMENTUL realizat de Uniunea Europeana

Indicatorii care au stat la baza acestui clasament sunt: numar total de publicatii, numarul total de citari, numarul  mare de citari din cadrul lucrarilor publicate, reputatia internationala si regionala in cercetare stiintifica, cooperari stiintifice internationale.

Evaluarea a avut in vedere activitatea stiintifica si de cercetare din perioada 2008-2012 si a fost realizata pe 21 de domenii ale stiintei (de la Stiinte agricole pana la Stiinte spatiale) datele fiind preluate din baza de date Thomson Reuters InCitesTM .

“Aceasta noua clasificare este o recunoastere deja fireasca a valorii Scolii de Matematica din Romania, si in particular a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, valoare bazata pe traditie, munca si seriozitate, intr-un climat de competitie onesta”, a declarat prof. univ. dr. Adrian Petrusel, decanul Facultatii de Matematica si Informatica din UBB.  

Citeste si: PATRU UNIVERSITATI din Romania, in TOPUL celor mai bune 800 de institutii de invatamant superior din LUME

In luna noiembrie a anului trecut, Facultatea de Matematica si Informatica s-a situat, conform Academic Ranking of World Universities in Mathematics, pe pozitia 101-150 in topul Shanghai, cel mai prestigios top al clasificarii universitatilor din intreaga lume, UBB fiind singura universitate din Romania care se regaseste in acest top, mai spun sursele citate.

Sursa foto: adevarul.ro