UBER ar putea fi interzis în București! Operatorii de taxi vor avea niște obligații stricte! Reacții

Uber interzis în București? În următoarele săptămâni, Consiliul General al municipiului Bucureşti ar putea lua decizia interzicerii serviciului de taximetrie Uber în Capitală.

Update: Compania UBER reacționează la anunțul Primăriei Municipiului București, cu privire la o serie de măsuri care ar putea scoate serviciul Uber în afara legii.

„Ne dorim să discutăm despre viitorul industriei de transport împreună cu municipalitatea și cu alți actori din industrie pentru a face ceea ce este cel mai bine pentru consumatori și pentru oraș. Credem că dialogul este cea mai bună cale pentru a oferi bucureștenilor cele mai bune servicii de transport”, se arată într-un comunicat al UBER remis presei.

Reprezentanții companiei susțin că Uber este un serviciu fiscalizat și transparent, toate cursele vin cu o factură fiscală. Mai mult, serviciile Uber ar fi diferite de cele de taxi. „Spre deosebire de taxi, serviciile ca Uber sunt comunități online închise, de șoferi care își împart mașina și de pasageri. Un partener Uber nu poate lua pasageri de pe stradă, la fel cum un pasager nu poate folosi serviciul în afara aplicației”, se mai arată în comunicat.

Știre inițială

Uber, care le pune la dispoziţie utilizatorilor de smart­phone-uri un serviciu alternativ celui de taxi, ar putea ieși de pe piaţa din București. Asociațiile taximetriștilor licențiați acuză compania americană de competiţie neloială, conform unui comunicat remis presei. Până în prezent, Uber a fost interzis în Danemarca, Italia, Germania.

Gabriela Firea s-a întâlnit luni, cu reprezentanții Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O..T.A.R.), pentru a analiză probleme cu care se confruntă operatorii de taxi din Capitala. Reprezentantii asociației i-au prezentat Primarului General o serie de revendicări ale asociațiilor taximetristilor licențiați. Aceștia reclamă, printre altele, concurență neloială practicată prin sistemele de aplicații online ce oferă servicii ilegale de taximetrie.

Operatorii de taxi vor avea niște obligații stricte

Firea a garantat că vor fi luate toate măsurile legale, astfel încât legislația de specialitate în vigoare să fie respectată de toți cei care practică activitatea de taximetrie în Capitala. Conform noulului regulament, operatorii de taxi vor avea anumite obligații stricte. Ei trebuie să aibă o ținută civilizată, un limbaj adecvat, mașini curate și care să garanteze siguranță cetatenilor.

Primarul General atrage atenția că persoanele care practică ilegal acesta activitate nu garantează siguranță cetățenilor, nefiind supuse niciunui control legal.

De asemenea, Gabriela Firea a propus că Primăria Municipiului București, prin Compania Municipală Tehnologia Informației și Compania Municipală Managementul Traficului, să realizeze parteneriate cu structurile de taximetrie recunoscute pentru implementarea unor servicii online de rezervări, curse și plata, facilitând accesul buucrestenilor la serviciile de taxi.

Sursa foto: realitatea