Uber primește lovitură după lovitură de la Curtea de Justiție a UE

Statele membre pot interzice și sancționa penal exercitarea ilegală a activității de transport în cadrul serviciului UberPop, fără să notifice în prealabil Comisiei proiectul de lege care incriminează o astfel de exercitare, arată o hotărâre a Curții de Justiție a UE. Cazul se referă la serviciul UberPOP care a fost suspendat în Franța în iulie 2015, iar Uber France este urmărită penal pentru că a organizat acest serviciu.

Replica Uber

Compania spune că Franța ar fi trebuit să ceară aprobarea Comisiei pentru o nouă lege a taximetriei care să conțină și prevederi pentru aplicațiile de mobilitate. Uber a spus că acuzațiile aduse împotriva a doi directori ai companiei, nu sunt valide fiindcă Franța nu a solicitat opinia CE.

”Speța se referă la o lege franceză din 2014 și dacă ar fi trebuit pre-notificată la Comisia Europeană o lege despre servicii de tipul peer-to-peer pe care le-am oprit în 2015”, a spus un purtător de cuvânt Uber, citat de Reuters. ”Cum a spus și CEO-ul nostru, este potrivit ca servicii precum Uber să fie reglementate, așa că vom continua dialogul cu orașele europene”.

Sursa foto: realitatea