UCIDEREA cetatenilor RUSI la bordul AVIONULUI PRABUSIT IN SINAI este un ATAC ASUPRA RUSIEI

UCIDEREA CETATENILOR RUSI in ATENTATUL CU BOMBA din AVIONUL AIRBUS A321 in PENINSULA SINAI, la sfarsitul lunii octombrie, echivaleaza cu un ATAC ASUPRA RUSIEI, a declarat miercuri ministrul rus de externe SERGHEI LAVROV, citat de agentia de presa RIA Novosti.

‘In ceea ce priveste actiunile noastre (de cautare si pedepsire a celor responsabili de atacul terorist), asa cum a subliniat si presedintele Vladimir Putin, acestea se vor baza pe articolul 51 din Statutul ONU, articol care stipuleaza dreptul oricarui stat la autoaparare colectiva sau individuala in cazul unui atac asupra sa’, a explicat seful diplomatiei ruse.

CITESTE SI: AVION PRABUSIT EGIPT: ANCHETATORII SUNT ”90% SIGURI” CA A FOST VORBA DE O BOMBA LA BORDUL AERONAVEI

Atentatul terorist din Peninsula Sinai a fost un atac asupra cetatenilor rusi, echivalent cu un atac asupra statului rus, a subliniat Lavrov in conferinta de presa comuna cu omologul sau libanez Gebran Bassil, aflat miercuri intr-o vizita la Moscova.

Ministrul rus de externe a mentionat ca ‘dreptul la autoaparare va fi pus in aplicare prin toate mijloacele disponibile, atat politic, cat si militar, pe linia serviciilor speciale, de informatii etc’.

Serviciile secrete ruse au inceput deja sa puna in aplicare ordinul dat de presedintele Vladimir Putin de a-i gasi pe autorii atentatului de la bordul avionului companiei ruse Metrojet, care s-a dezintegrat in aer cu 224 de persoane la bord, a anuntat marti seara Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al sefului statului rus.

CITESTE SI: STATUL ISLAMIC AMENINTA RUSIA: CURAND SANGELE VA CURGE CA UN OCEAN

Liderul rus a promis ‘sa-i gaseasca si sa-i pedepseasca’ pe cei care se fac responsabili de acest atentat, indiferent de locul in care se ascund. ‘Teroristii care au aruncat in aer avionul A321 vor fi gasiti oriunde in lume si vor fi pedepsiti’, a insistat presedintele Putin, in conditiile in care doborarea avionului rusesc a fost revendicata inca de la 31 octombrie de gruparea jihadista Statul Islamic.

Sursa foto: AFP