Ucigașul Zodiac n-a fost prins niciodată! După 50 de ani, trei amatori au descifrat codul folosit de criminal

Zodiac a fost un celebru criminal în serie care a comis șapte atacuri, soldate cu cinci omoruri în perioada 1968-1969 în zona golfului San Francisco din Statele Unite. Criminalul n-a fost niciodată prins de autorități care și acum, la peste 50 de ani distanță de acel moment consideră acest eșec drept unul dintre cele mai negre episoade din istoria poliției de peste ocean.

Zodiac nu s-a limitat numai la crime, criminalul trimițând o serie de scrisori cotidianului San Francisco Chronicle, majoritatea dintre ele fiind scrise cu un cod extrem de complex, supranumit de specialiști drept cifrul 340.

Și acest cod a fost o necunoscută până de curând când trei criptologi amatori au reușit să-l descifreze, lucru recunoscut și de FBI. ”Sper că vă distrați mult încercând să mă prindeți. Nu mi-e frică de camera de gazare deoarece mă va trimite în paradic (sic) mai repede deoarece acum am destui sclavi care să muncească pentru mine”, se arată în mesajul descifrat de David Oranchak, Sam Blake și Jarl Van Eycke.

”FBI cunoaște că cifrul atribuit Ucigașului Zodiac a fost rezolvat de persoane private. Ucigașul Zodiac a terorizat mai multe comunități din California de Nord și, deși au trecut decenii de atunci, vom continua să încercăm să facem dreptate pentru victimele acestor crime brutale”, a scris FBI pe Twitter.

Nimeni nu a fost pus vreodată sub acuzare în acest caz, care a devenit o veritabilă obsesie pentru poliție, FBI, și pentru pasionații de astfel de enigme criminale din toată lumea.

Sursa foto: facebook