UCRAINA: 12 SOLDATI au fost UCISI in confruntarile cu SEPARATISTII din ultimele 24 de ore

In ultimele 24 de ore, armata ucraineana a pierdut 12 soldati. Inca 19 au fost raniti ca urmare a luptelor din estul tarii, a anuntat marti Andri Lisenko, purtator de cuvant al Consiliului national de Securitate si Aparare, potrivit Kiyv Post.

Armata ucraineana se lupta, din aprilie, cu militiile separatistilor pro-rusi din regiunile estice Donetk si Luhansk. Cu pierderi omenesti importante, armata a reusit sa incercuiasca rebelii in orasele Luhansk si Donetk, insa se confrunta si cu provocari din partea Rusiei.

CITESTE SI: UCRAINA: Kievul a anuntat confruntari in sudul tarii cu un un convoi de BLINDATE venit dispre RUSIA 

Mai multe surse ucrainene au anuntat, luni, ca vehicule blindate ruse au traversat granita cu Ucraina in estul acestei tari si s-au angajat in lupte cu trupele ucrainene. In Novoazovsk au patruns tunuri, tancuri si teroristi care au deschis focul.

Gruparea EuroMaidan a publicat, de asemenea, o imagine luata prin satelit, care ar arata ca dinspre teritoriul rus se lanseaza obuze in Ucraina.

CITESTE SI: Kievul sustine ca a DISTRUS convoiul de blindate care a trecut frontiera dinspre Rusia 

In Belarus se intalnesc, marti, pentru prima data de la inceputul conflictului din Ucraina, liderii Ucrainei si Rusiei, precum si lideri europeni, reuniti pentru a incerca sa gaseasca o solutie pasnica la criza. 

Sursa foto: newscom.ua