UCRAINA: 30 de insurgenti UCISI la Donetk

Un rebel aflat la spitalul din Donetk, in estul Ucrainei, sustine ca au fost aduse 30 de CADAVRE ale INSURGENTILOR in urma luptelor intense din aceasta zona, relateaza, marti, Sky News.

Un combatant PRORUS, care a refuzat sa isi spuna numele din motive de securitate, a declarat ca in fata spitalului din Donetk au fost aduse 30 de CADAVRE ale INSURGENTILOR.

Lupte intense au avut loc, luni, in apropiere de aeroportul international din Donetk. Acesta a fost ocupat in cursul diminetii de INSURGENTI inarmati PRORUSI, iar armata ucraineana a intervenit pentru a-l elibera.

Citeste si: REVOLTA UCRAINA: BILANTUL PROVIZORIU DE LA SLAVIANSK INDICA 4 MORTI. ATAC LA MARIUPOL

Principalul terminal al aeroportului international din Donetk a fost atins, luni, de obuze lansate de elicoptere ale armatei ucrainene.

Primarul orasului Donetk, in estul Ucrainei, i-a sfatuit luni pe locuitori sa nu iasa din casa, dupa declansarea unor lupte intre trupele ucrainene si SEPARATISTI PRORUSI soldate cu “victime in randul civililor”, relateaza AFP.

“Supravegheati-va copiii. Incercati sa iesiti din casa doar pentru situatii de urgenta”, a declarat primarul Oleksandr Lukiancenko, citat intr-un comunicat publicat pe site-ul primariei.

Citeste si: UCRAINA: AEROPORTUL DIN DONETK A FOST INCHIS, DUPA UN ATAC AL SEPARATISTILOR PRORUSI. UPDATE

“Evitati sa va deplasati in zona aeroportului si, daca este posibil, in cea a garii feroviare”, a continuat el.

Armata ucraineana a anuntat ca a lansat luni o “operatiune antiterorista” la aeroportul de la Donetk, aflat incepand de luni dimineata sub controlul unor INSURGENTI PRORUSI, a declarat un purtator de cuvant al celulei regionale insarcinate cu operatiunea pentru AFP.

Sursa foto: europe1.fr