UCRAINA: 8.000 de MILITARI si POLITISTI au trecut de partea SEPARATISTILOR

Aproape 8.000 de POLITISTI si MILITARI au trecut de partea SEPARATISTILOR PRORUSI din estul ucrainean, a anuntat procurorul militar sef al UCRAINEI, Anatoli Matios, potrivit mass-mediei de la Kiev, relateaza Agerpres.

”Avem liste complete cu 5.000 de politisti si aproximativ 3.000 de militari care au trecut de partea inamicului. Ei vor fi trasi la raspundere”, a afirmat procurorul, citat de agentia ucraineana UNN.

El a indicat ca printre acestia figureaza politisti si militari care se afla in prezent in CRIMEEA, peninsula anexata in martie anul trecut la Rusia.

Anatoli Matios a anuntat totodata crearea unui Parchet militar al fortelor ucrainene care lupta in ESTUL TARII, aceasta structura urmand sa se ocupe de procesele penale in regiunile Donetk, Lugansk, Harkov si Zaporoje.

CITESTE SI: POROSENKO AVERTIZEAZA: PUTIN AR PUTEA ATACA FINLANDA, TARILE BALTICE SAU STATELE DE LA MAREA NEAGRA

Agentia Unian aminteste ca autoritatile ucrainene au mai raportat astfel de fapte legate de trecerea de partea separatistilor a unor COLABORATORI AI SERVICIILOR DE SECURITATE UCRAINENE. La sfarsitul lunii iunie, generalul Aleksandr Kolomiet, fost consilier in cadrul Ministerului ucrainean al Apararii, anunta ca a intrat in randurile separatistilor din regiunea Donetk. El indica totodata ca sute de soldati si ofiteri ai armatei ucrainene au trecut de partea ”MILITIILOR” din regiunea Donetk si ca multi dintre fostii sai colegi doresc sa intre in randurile ”APARATORILOR DONBASULUI”.

Conflictul din estul Ucrainei dintre armata ucraineana si rebelii prorusi s-a soldat cu peste 6.800 de morti din aprilie 2014 si pana in prezent. Un nou armistitiu a fost instituit in februarie, in urma unui acord de pace incheiat la Minsk, dar incidente soldate cu victime au loc frecvent in estul ucrainean. Kievul si Occidentul acuza Rusia de sustinerea rebelilor din regiune.

Sursa foto: nypost