Ucraina a instituit pedepse mai dure pentru incalcarea integritatii teritoriale

Parlamentul de la Kiev a adoptat, marti, o serie de modificari la Codul Penal, prin care sunt inasprite pedepsele pentru incalcarea integritatii teritoriale, pe fondul tensiunilor din estul rusofon al Ucrainei, relateaza Interfax-Ucraina, potrivit Mediafax.

In total, 231 de parlamentari au votat pentru introducerea unor amendamente la Codul Penal privind pedepse mai dure pentru persoanele care se fac vinovate de amenintare la adresa securitatii nationale a Ucrainei, incalcarea integritatii teritoriale si inalta tradare.

Citeste si: Ucraina: Operatiune antiterorista la Harkov

Demersul intervine in urma amenintarilor de secesiune aparute in estul rusofon al Ucrainei, unde unde activistii separatisti au proclamat o “republica populara” la Donetk si au cerut alipirea la Rusia, ceea ce, potrivit autoritatilor de la Kiev, face parte dintr-un plan de “dezmembrare” a tarii.

Tensiunile au luat amploare incepand de duminica in estul rusofon al Ucrainei, inclusiv la Harkov, unde manifestantii au atacat cladiri administrative, precum si la Lugansk si Donetk. Manifestatii se pronunta in favoarea “federalizarii” Ucrainei – solutie oficial sustinuta de Moscova, dar respinsa categoric de Kiev.

Sursa foto: newscom.ua