UCRAINA a trimis 15.000 de soldati la granita cu Federatia Rusa

UCRAINA a trimis un numar de 15.000 de soldati la granite cu Federatia Rusa, un nou motiv de ingrijorare pentru oficialitatile de la Moscova. ANATOLI ANTONOV, adjunctul ministrului rus al Apararii, a declarat ca astfel de actiuni nu pot contribui la eforturile de reducere a tensiunilor din Ucraina, informeaza agentia ITAR TASS.

“Un puternic grup de 15.000 de militari ucraineni a fost deplasat in zonele de frontiera. Serviciul militar a fost reluat in Ucraina. In acelasi timp, NATO maseaza TRUPE in estul Europei”, a declarat ANTONOV.

Citeste si: UCRAINA: SEPARATISTII PRORUSI din Harkov RENUNTA la organizarea unui REFERENDUM pe 11 mai

Adjunctul ministrului Apararii a afirmat ca Rusia face un apel la reprezentantii oficiali ai NATO si ai Pentagonului “de a iesi din situatia actuala de lucruri si de a informa societatea internationala cu privire la starea reala de la granira ruso-ucraineana”.

Presedintele Rusiei, VLADIMIR PUTIN a declarat miercuri ca Rusia si-a retras toate fortele de la granitele sale cu Ucraina. Cu toate acestea, Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a anuntat ca fortele militare ale Rusiei sunt inca prezente in zonele de frontiera.

Citeste si: INSURECTIA ARMATA din estul Ucrainei ar putea fi COORDONATA de un rus 

Pe de alta parte, peste 20 de persoane au fost ucise intr-un schimb de focuri intre fortele guvernamentale din Ucraina si rebelii pro-rusi in orasul Mariupol, din estul Ucrainei, conform Foxnews. Este vorba despre 20 de rebeli si un politist, a anuntat ministrul de Interne Arsen Avakov, relateaza AFP.

Sursa foto: en.ria.ru