Ucraina: Angajați din poliție acuzați de furt de energie electrică pentru minarea de crypto monede

Angajații sediului central al Poliției Naționale din Rivne (Ucraina) au fost prinși în timp ce minau crypto monede la locul de muncă, anunță 368.media.

Citând materiale din procedurile penale, rapoartele 368.media arată că angajații Direcției Comunicare Locale a Poliției au fost acuzați de furtul de electricitate pentru operațiunea de minare a crypto monedelor chiar la locul de muncă. Persoanele acuzate se pare că minau în timpul lucrului obișnuit de cel puțin patru luni. 368.Media notează că este încă neclar cât de multă energie electrică a fost furată sau ce fel de crypto monede au fost minate.

Citește și: MINAREA DE BITCOIN VA AJUNGE, CURÂND, SĂ CONSUME LA FEL DE MULTĂ ENERGIE CA AUSTRIA

368.Media scrie că angajații din cadrul Departamentului de Securitate Internă al Poliției Naționale au găsit echipamente de minare a crypto monedelor în biroul Departamentului de Comunicare în luna aprilie. Un investigator al biroului regional a confiscat în total opt carduri video, șase unități de alimentare cu energie electrică, două unități de hard disk, o placă de bază și o unitate completă de sistem informatic.

Exploatarea crypto monedelor este legală în Ucraina, iar statutul juridic și de reglementare al crypto monedelor va fi în curând hotărât, conform proiectului de lege emis de parlamentul ucrainean săptămâna trecută. Anterior, șeful Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare și a Bursei din Ucraina a declarat că intenționează să recunoască crypto monedele ca pe orice alt instrument financiar.