UCRAINA: Anunt BOMBA facut de presedintele Petro Porosenko

Ucraina NU renunta la Crimeea, declara Petro Porosenko

Presedintele ucrainean Petro Porosenko a anuntat miercuri ca va ordona “in curand” o INCETARE UNILATERALA A FOCULUI in estul tarii, in cadrul planului sau de pace al carui scop este sa puna capat insurectiei separatiste proruse.

“Planul de pace incepe cu ordinul meu de INCETARE UNILATERALA A FOCULUI”, a declarat presedintele prooccidental, potrivit Mediafax, care citeaza agentia Interfax-Ucraina.

“Imediat dupa aceea, vom primi sustinere fata de acest plan prezidential din partea tuturor participantilor (implicati in conflict). Totul se va desfasura foarte rapid”, a adaugat Porosenko.

Citeste si: VLADIMIR PUTIN si PETRO POROSENKO au discutat despre un ARMISTITIU in estul UCRAINEI

Acest anunt intervine dupa ce Kremlinul a anuntat marti seara ca presedintele rus VLADIMIR PUTIN a discutat cu omologul sau ucrainean despre o eventuala incetare a focului, in timp ce doi jurnalisti rusi au fost ucisi in estul separatist al Ucrainei.

In planul sau de pace, presedintele ucrainean i-a cerut, de asemenea, presedintelui Putin sa recunoasca oficial noua conducere a tarii dupa inlaturarea administratiei proruse, la sfarsitul lui februarie.

Citeste si: UCRAINA: “Republica populara” Donetk va avea PROPRIA ARMATA

Porosenko a promis, de asemenea, miercuri amnistie pentru “cei care vor depune armele si pentru cei care nu au comis infractiuni grave”.

Insurectia prorusa s-a soldat cu cel putin 320 de morti incepand cu 13 aprilie, cand a fost lansata o operatiune militara ucraineana.

Sursa foto: balkanpress.md