UCRAINA: Aproximativ 3.500 de SOLDATI sunt dati DISPARUTI in estul tarii

Aproape 3.500 de SOLDATI ucraineni, care au fost blocati anterior in timpul unei operatiuni la frontiera intre regiunea Lugansk din estul Ucrainei si Rusia sunt dati DISPARUTI si, probabil, nu mai sunt in viata, a declarat pentru Ria Novosti o sursa de rang inalt din Ministerul ucrainean al Apararii, conform Agerpres.

“Potrivit statisticilor noastre, 3.427 de SOLDATI sunt dati DISPARUTI si, probabil, sunt deja morti. Nu mai exista nicio speranta de a-i gasi in viata pe militarii din brigazile motorizate nr.72, nr.24 si nr.51, precum si pe cei din brigada nr.79 aeropurtata si regimentul 3 special al armatei (spetnaz)”, a declarat sambata, sub rezerva anonimatului, un inalt oficial ucrainean.

Citeste si: UCRAINA: Rusia considera “INDISPENSABILA” o INCETARE A FOCULUI in estul tarii

In aceste ultime doua saptamani, din regiunea blocata de insurgenti au reusit sa iasa doar patru grupuri, compuse din sapte sau 18 persoane, a indicat el, adaugand ca tehnica militara lasata pe campul de lupta de armata ucraineana a fost, cel mai probabil, capturata de insurgenti.

“In aceste ultime doua saptamani, am observat un numar mare de masini blindate pentru transportul trupelor si de tancuri de lupta, cu simbolistica ucraineana si placute de inmatriculare ucrainene, indreptandu-se spre Donetk si Sahtarsk”, a mai spus acesta.

Citeste si: RAZBOI UCRAINA: INSURGENTII prorusi sunt dispusi sa accepte un ARMISTITIU

Misiunea Inaltului Comisariat al ONU pentru drepturile omului si Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMC) indicasera anterior ca intre mijlocul lunii aprilie, cand au inceput ostilitatile in sud-estul Ucrainei si 26 iulie, aproximativ 1.000 de persoane si-au pierdut viata si inca 3.400 au fost ranite.

Sursa foto: jurnalul.ro