UCRAINA: Armata a “CURATAT COMPLET” o parte din estul tarii de INSURGENTI PRORUSI

Militarii ucraineni au “CURATAT COMPLET” o parte din estul tarii de INSURGENTI PRORUSI, a anuntat ministrul Apararii de la Kiev, Mihailo Koval, potrivit Mediafax.

“Fortele noastre armate au CURATAT COMPLET sudul de SEPARATISTI si o parte din est, in regiunea Donetk si nordul regiunii Lugansk”, a declarat ministrul in cadrul unei conferinte de presa. Peste 20 de militari ucraineni au murit in lupte de la lansarea operatiunii din estul tarii, la 13 aprilie, a adaugat el.

Rusia isi retrage militarii mobilizati la frontiera cu Ucraina, a confirmat joi secretarul de Stat John Kerry, care, totodata, a denuntat sosirea unor combatanti ceceni prorusi in estul acestei foste republici sovietice.

Citeste si: UCRAINA: Depozit al armatei aruncat in aer

“Trupele care se aflau la frontiera se retrag spre Moscova”, a declarat Kerry pentru postul american de televiziune PBS, confirmand ceea ce a constatat marti un oficial al Pentagonului.

In schimb, “exista probe potrivit carora rusii traverseaza frontiera”, a subliniat el.

“Ceceni antrenati in Rusia trec granita pentru a inflama situatia, pentru a se angaja in lupte”, a acuzat Kerry.

Citeste si: UCRAINA: Armata a reluat BOMBARDAMENTUL la Slaviansk. Obuzele au lovit o clinica si un spital de copii

Presa ucraineana a afirmat in aceasta saptamana ca militari ceceni sunt prezenti in Donetk, un bastion al separatistilor.

Miercuri, presedintele cecen Ramzan Kadirov a dezmintit zvonurile potrivit carora a trimis militari sa lupte in estul Ucrainei.

Sursa foto: obiectivbr.ro