UCRAINA: Armata a reluat BOMBARDAMENTUL la Slaviansk. Obuzele au lovit o clinica si un spital de copii

Trupele ucrainene au reluat BOMBARDAREA orasului Slaviansk in dimineata zilei de vineri, potrivit romaniatv.net, care citeaza RussiaToday.

Un spital de copii si o clinica au fost lovite de obuze. “In aceasta dimineata au lovit policlinica pentru copii din centrul orasului si sectia de primire a spitalului pentru copii”, a declarat un rezident din Slaviansk, pentru RT.

“Spitalul si policlinica sunt aproape unul de altul. Spitalul a fost afectat mai rau decat policlinica”, a mai declarat un alt rezident. “Nu au existat victime.”

Citeste si: SUA a confirmat RETRAGEREA trupelor rusesti de la granita cu UCRAINA

Trupele loiale Kiev-ului a intensificat represiunea militara asupra militiilor din Republica auto-proclamata Donetsk la mijlocul lunii aprilie.

Joi a fost o zi neagra pentru armata ucraineana. Un elicopter Mi-8, care transporta militari pentru rotatia trupelor, intre care si un general al fortelor Ministerului de Interne (Serghei Kulcitki), a fost vizat de un lansator de rachete sol-aer portabil de fabricatie rusa in apropiere de bastionul separatistilor prorusi din Slaviansk, a afirmat presedintele interimar Oleksandr Turcinov in fata parlamentului.

“Operatiunea antiterorista a inceput (joi dimineata) pe scara larga la Kramatorsk si Slaviansk. Pozitiile rebelilor sunt atacate din aer, la sol actioneaza instalatii de lansarea multipla a rachetelor Grad”, a declarat o sursa din cadrul armatei ucrainene pentru portalul Ostrov (din Donetk), citat de agentia de presa ucraineana Unian.

Citeste si: UCRAINA: Depozit al armatei aruncat in aer

Casa Alba si-a exprimat “ingrijorarea” dupa acest atac, estimand ca s-ar putea ca rebelii prorusi sa aiba acces la “arme sofisticate”.

“Sunt convins ca fortele noastre armate (…) vor fi capabile sa-i termine pe toti acesti teroristi si criminali finantati de Rusia, vor fi eliminati sau se vor regasi pe banca acuzatilor”, a lansat Turcinov, care urmeaza sa cedeze locul la 7 iunie castigatorului alegerilor prezidentiale de duminica Petro Porosenko.

Diplomatia rusa, la randul sau, a cerut Occidentului sa exercite presiuni asupra autoritatilor ucrainene pentru a stopa escaladarea violentelor si alunecarea Ucrainei spre o “catastrofa nationala”.

Sursa foto: moldova24.info