UCRAINA: Armata a utilizat RACHETE cu raza scurta de actiune impotriva REBELILOR

ARMATA UCRAINEANA a utilizat RACHETE BALISTICE cu RAZA SCURTA de actiune in operatiunea pe care o desfasoara din 15 aprilie impotriva INSURGENTILOR PRORUSI inarmati din estul Ucrainei, a anuntat marti canalul de televiziune CNN, referindu-se la trei surse din cadrul serviciilor secrete americane, informeaza RIA Novosti.

In ultimele doua zile, potrivit datelor postului de televiziune mentionat, fortele guvernamentale ucrainene au utilizat RACHETE dotate cu ogive de 454 kg, cu o raza de actiune de 89 km.

Citeste si: ANGELA MERKEL: NOILE SANCTIUNI IMPOTRIVA RUSIEI ERAU INEVITABILE

Aceste RACHETE reprezinta arma cea mai distructiva utilizata de ARMATA UCRAINEANA de la debutul conflictului, subliniaza CNN.

Interlocutorii canalului de televiziune citat nu au precizat unde au cazut RACHETELE si ce pagube au provocat.

Un reprezentant al serviciilor secrete americane a indicat ca este putin probabil ca SUA sa furnizeze imagini din satelit privind aceste tiruri, deoarece SOLDATII UCRAINENI sunt “baietii buni”. Un al interlocutor al CNN a calificat aceste atacuri drept o “escaladare a conflictului”, subliniind totodata ca Ucraina are “dreptul de a se apara”.

Autoritatile de la Kiev au angajat din 15 aprilie o operatiune speciala de anvergura impotriva REBELILOR PRORUSI din sud-estul Ucrainei, care a izbucnit dupa inlaturarea de la putere a regimului presedintelui Viktor Ianukovici la 22 februarie.

Citeste si: RAZBOI UCRAINA: 17 CIVILI, INTRA CARE SI 3 COPII, AU FOST UCISI IN TIMPUL LUPTELOR DE LANGA DONETK

Ostilitatile s-au soldat deja cu peste o mie de civili MORTI si pagube materiale semnificative. Kievul a raportat marti ca peste 1.500 de SOLDATI UCRAINENI au fost UCISI in Est de la inceputul conflictului.

Rusia le cere liderilor ucraineni sa-i puna capat. La polul opus, SUA sustin aceasta operatiune speciala a Kievului destinata sa mentina integritatea teritoriala a tarii.

Sursa foto: adevarul.ro