UCRAINA: ARMATA cere populatiei sa paraseasca zonele controlate de REBELI

ARMATA UCRAINEANA cere populatiei civile sa paraseasca zonele controlate de REBELI. 

ARMATA UCRAINEANA a cerut luni civililor sa paraseasca zonele controlate de SEPARATISTII PRO-RUSI, in conditiile in care fieful acestora, Donetskul, este prins intr-o retea din ce in ce mai stransa. “Cerem populatiei pasnice sa paraseasca zonele ocupate de teroristi”, care “jufuiesc populatia locala, procedeaza la rapiri, ataca cladiri si masini private”, a declarat, scrie hotnews.ro, un purtator de cuvant al armatei, Andrii Lyssenko.

Citeste si: CRIZA UCRAINA: GERMANIA va renunta la un proiect militar cu RUSIA 

La Donetsk, statul major ucrainean a cerut separatistilor sa respecte incetarea focului in jurul anumitor artere, pentru a permite plecarea civililor. Luptele s-au intensificat in ultimele zile in jurul celui mai mare oras din bazinul carbonifer Donbass (un milion de locuitori inainte de inceperea ostilitatilor).

Citeste si: RAZBOI UCRAINA: RUSIA face o noua serie de MANEVRE MILITARE la granita comuna 

Armata ucraineana, care afirma ca a preluat controlul asupra a peste 600 de localitati in aproape patru luni de ofensiva, a revendicat luni un nou avans la portile Donetskului, cu preluarea localitatii Iasynuvata, la circa 20 km nord. Potrivit primariei, lupte intense au avut loc luni dupa-amiaza la Mariinka, in imediata apropiere de periferia sud-vestica a orasului.