UCRAINA: Armata ucraineana a pierdut aeroportul din Luhansk dupa o lupta cu o divizie de tancuri rusesti

Fortele ucrainene au fost nevoite sa se retraga din principalul aeroport al orasului ucrainean Luhansk, dupa ce s-au luptat, luni, cu un divizie de tancuri rusesti, au anuntat surse din armata ucraineana.

“Soldatii ucraineni au primit un ordin si s-au retras organizat din aeroportul Luhansk si satul Georgiivka”, a anuntat purtatorul de cuvant al armatei, Andrei Lisenko, noteaza France 24.

CITESTE SI: VLADIMIR PUTIN vrea crearea unui STAT in estul UCRAINEI 

“Judecand dupa precizia loviturilor, trupe profesioniste din artileria fortelor armate ruse sunt cele care deschid focul”, a mai spus Lisenko. Anterior acestui anunt, armata ucraineana precizase ca trupele ucrainene se lupta cu o divizie de tancuri rusesti.

“Lupta dintre parasutistii ucraineni si un batalion de tancuri al fortelor armate ruse continua, cu scopul controlarii aeroportului Luhansk”, a aratat purtatorul de cuvant al armatei ucrainene, Leonid Matiuhin.

CITESTE SI: RUSIA si UCRAINA au facut schimb de prizonieri. VIDEO 

Luni, presedintele ucrainean, Petro Porosenko, a denuntat inca o data “agresiunea directa si deschisa” a Rusiei, care a schimbat radical echilibrul dintre fortele ucrainene si separatistii pro-rusi pe campul de lupta.

Anterior declaratiilor lui Porosenko, seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, a negat ca Rusia ar avea trupe in Ucraina si a subliniat ca Federatia Rusa nu va efectua nicio interventie militara in tara vecina. 

Sursa foto: stirileprotv.ro