UCRAINA: Armata ucraineana a reluat bombardamentul la SLAVIANSK

Fortele armatei ucrainene au reluat duminica BOMBARDAREA orasului SLAVIANSK, considerat un bastion al separatistilor din regiunea Donetk.

Separatistii din estul Ucrainei sustin ca armata a reluat BOMBARDAMENTUL in SLAVIANSK, facand victime in randul populației civile.”Mai multe obuze au cazut pe teritoriul pietei duminica dupa-amiaza; sunt morti si raniti”, a specificat un reprezentat al separatistilor.

Citeste si: Moscova: Obuze lansate de armata UCRAINEANA au cazut pe teritoriul RUSIEI 

Militiile proruse au raspuns prin foc in directia muntelui Karaciun, unde sunt concentrate forte ale armatei ucrainene si ale Garzii Nationale, subordonate autoritatilor de la Kiev, iar in acelasi timp rebelii au ocupat uzina chimica din Donetk, unde intentioneaza sa lanseze productia de grenade de mana cu fragmentare.

Citeste si: UCRAINA: Patru militari ucraineni, UCISI la Donetk

Presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, a anuntat vineri prelungirea cu 72 de ore a armistitiului intre trupele ucrainene si insurgenti in estul tarii. Asa-numitele forțe de autoaparare ale autoproclamatelor “republici populare” Lugansk si Donetk au promis sa respecte incetarea focului pana luni, 30 iunie.