UCRAINA: ATAC AL ARMATEI LA 30 DE KILOMETRI DE DONETK

Armata din UCRAINA a declansat joi un atac in apropiere de localitatea Karlivka, la 30 km vest de DONETSK, capitala regiunii cu acelasi nume, a anuntat ministerul de Interne.

Mai multe convoaie de blindate si de camioane care transportau trupe ale armatei din UCRAINA au efectuat tiruri sustinute de artilerie la 30 de kilometric distanta de DONETK. “Unitatile ministerului Apararii, Garzii Nationale si batalioane de aparare teritoriala au lansat o ofensiva viguroasa in apropiere de localitatea Karlivka”, sprijinite de blindate, a precizat ministerul de Interne, intr-un comunicat.

Citeste si: CELULA DE CRIZA la MAE, pentru romanii din Gaza

“Au loc lupte la Karlivka astazi. Am distrus doua tancuri” ale fortelor ucrainene, a declarat “ministrul apararii” al separatistilor, Igor Strelkov, intr-o conferinta de presa sustinuta la DONETSK, conform hotnews.ro. “Inamicul a suferit pierderi, dar, din nefericire, si noi am avut pierderi”, a adaugat el, fara a face alte precizari.

Citeste si: Turisti ROMANI jefuiti intr-o benzinarie din nord-vestul ITALIEI

Fortele loiale guvernului de la Kiev incearca sa incercuiasca cele doua bastioane ale separatistilor pro-rusi din estul Ucrainei, Donetsk si Lugansk.