UCRAINA: Atac sangeros la Slaviansk, soldat cu cel putin un mort si un ranit

BLINDATE UCRAINENE au patruns in fieful separatist prorus SLAVIANSK, in estul UCRAINEI, iar un purtator de cuvant al insurgentilor a anuntat ca civililor li s-a ordonat sa evacueze primaria. Luptele s-au soldat cu cel putin un MORT si un RANIT, au anuntat autoritatile medicale din regiune.

“Potrivit informatiilor de care dispun serviciile de sanatate din cadrul administratiei regionale, exista UN MORT SI UN RANIT”, a anuntat serviciul de presa al Regiunii Donetk. RANITUL a fost spitalizat la SLAVIANSK, a precizat aceeasi sursa.

In oras, personalul civil din primarie “a primit ordinul sa evacueze cladirea”, a declarat pentru AFP Stela Horoseva, o purtatoare de cuvant a liderului separatist local Viaceslav Ponomarev.

Citeste si: UCRAINA: UN SOLDAT A FOST RANIT INTR-UN ASALT AL PRORUSILOR, RUSIA ACUZA SUA SI UE CA AU VRUT SA PROVOACE O REVOLUTIE

“Persoane inarmate care asigura apararea primariei raman pe loc”, a subliniat ea.

MILITANTI PRORUSI, care au declarat pentru AFP ca au incendiat ei insisi barajul, se retrageau, in timp ce un elicopter survola zona si se auzeau tiruri.

Un militant a declarat ca a vazut sapte blindate ucrainene de cealalta parte a barajului.

Joi dimineata, Kievul a anuntat ca a preluat controlul asupra primariei de la Mariupol. Cladirea era ocupata de la 13 aprilie.

In seara de 16 aprilie, aproximativ 300 de persoane au lansat un ASALT asupra unei baze a fortelor speciale apartinand Ministerului de Interne, situate la cateva sute de metri de primarie. ASALTUL a fost respins, iar trei atacatori au fost UCISI si alti 13 raniti, potrivit Ministerului de Interne.

Citeste si: SERGHEI LAVROV AMENINTA UCRAINA CU UN RAZBOI SIMILAR CU CEL DIN GEORGIA DIN 2008

AUTORITATILE UCRAINENE au anuntat ca un soldat a fost ranit in cursul unui asalt al separatistilor, in noaptea de miercuri spre joi, asupra unei baze militare situate la Artemvisk, in apropiere de bastionul prorus SLAVIANSK.

Aproape 100 de atacatori “au deschis focul cu arme automate, mitraliere si au utilizat grenade”, afirma Ministerul Apararii intr-un comunicat, precizand ca viata militarului ranit nu este in pericol.

Ministrul interimar de Interne Arsen Avakov a afirmat ca asaltul, dat cu scopul de jefui armament, a fost condus “de catre un militar rus”.

Sursa foto: paginadepolitica.ro