UCRAINA: Avion militar, doborat cu ARME RUSESTI

SEPARATISTII PRORUSI au utilizat probabil arme furnizate de Moscova, pentru doborarea unui AVION militar ucrainean la mijlocul lui iunie, incident soldat cu 49 de morti, a declarat luni comandantul suprem al fortelor NATO (SACEUR), generalul american Philip Breedlove, citat de AFP.

Rusia mentine o prezenta militara importanta in apropiere de frontiera ucraineana si a furnizat arme antiaeriene SEPARATISTILOR, a afirmat generalul.

Citeste si: JURNALIST RUS, UCIS LA DONETK

Intrebat daca SEPARATISTII puteau utiliza aceste arme pentru a ataca, pe 14 iunie, un AVION de transport militar ucrainean, Breedlove a afirmat ca exista “o probabilitate mare” in acest sens.

“Ceea ce vedem in estul Ucrainei este prezenta unui echipament greu, blindate pentru transportul trupelor (APC) si echipament antiaerian. Iar acum observam toate aceste mijloace utilizate in partea de vest a frontierei” ucrainene, a adaugat el, potrivit Mediafax.

Cel putin 49 de oameni au murit dupa ce INSURGENTII au doborat, pe 14 iunie, un AVION de transport militar ucrainean in zona orasului Lugansk.

Citeste si: UCRAINA: PETRO POROSENKO NU PRELUNGESTE ARMISTITIUL

Sursa foto: scanvine.com

“La bord erau noua membri ai echipajului si 40 de parasutisti militari. Au murit toti”, a declarat Vladislav Selezniov, un purtator de cuvant al armatei ucrainene.